Головна Новини Світ Особистості Фон дер Ляєн зазнала принижень у Китаї: Макрон купається у променях слави
commentss НОВИНИ Всі новини

Фон дер Ляєн зазнала принижень у Китаї: Макрон купається у променях слави

Поки президенту Франці влаштували червону доріжку, Урсула фон дер Ляєн залишалась практично поза увагою у Китаї.

7 квітня 2023, 23:05 comments9326
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Франції отримав достатньо уваги під час візиту до Китаю. Еммануель Макрон відвідав паради та банкети, а от президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн залишалась осторонь або на самоті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Фон дер Ляєн зазнала принижень у Китаї: Макрон купається у променях слави

Урсула фон дер Ляєн. Фото з відкритих джерел

Замість того, щоб підтримувати єдність, Пекін зробив ставку на розлом Європи. Графік Макрона в Китаї був щільний та детально розписаний, тоді як президентка Єврокомісії була практично без зустрічей.

Прилетівши в Пекін Макрон відвідав розкішний державний бенкет де зустрівся з Сі Цзіньпіном, на площі Тяньаньмень президента Франції зустріли військовим парадом та пострілами з гармат, а згодом був як зірка поміж китайських студентів, які фотографувались з французьким політиком. Навіть коли Макрон приземлився в аеропорту, його особисто зустрів очільник МЗС Китаю.

Коли ж до Китаю прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн її зустрів біля пасажирського виходу міністр екології. Під час перебування Макрона на бенкеті, Урсула фон дер Ляєн давала сувору пресконференцію у власній штаб-квартирі ЄС в Китаї. Це не єдині, нотки неповаги, які зазнала фон дер Ляєн.

Фон дер Ляєн зазнала принижень у Китаї: Макрон купається у променях слави - фото 2

Під час приїзду Макрона до Великого залу народних зборів Сі Цзіньпін спустився привітати президента Франції з рукостисканнями та посмішками. А от Фон дер Ляєн прибула пізніша та піднялась по сходах на самоті. Навіть на спільних фото президентка Єврокомісії стояла осторонь.

Фон дер Ляєн зазнала принижень у Китаї: Макрон купається у променях слави - фото 3

У Китаї Урсулу фон дер Ляєн сприймають як проамериканську силу, яка є ворожою для КНР.

"Фон дер Ляєн, відома проамериканська особистість, яка продає Європу, щоб отримати прибуток від США, яка не шкодує зусиль, щоб підштовхнути Європу до протистояння з Росією. Вона потрапила до Китаю, лише тримаючись за Макрона", — Politico цитує слова осіб, що пов'язані з Міноборони Китаю.

Така позиція не дивна. Адже Макрон приїхав домовлятись з Сі Цзіньпіном про тиск на Путіна та можливість припинити війну, проте він знову даремно застосовує ту ж стратегію, яку використовував при спілкуванні з Путіним минулого року. Урсула фон дер Ляєн на противагу Макрону змогла порушити питання навіть Тайваню у Китаї.

"Ніхто не повинен в односторонньому порядку силою змінювати статус-кво в цьому регіоні. Застосування сили для зміни статус-кво є неприйнятним, і важливо, щоб напруга, яка може виникнути, вирішувалася шляхом діалогу", — повідомила фон дер Ляєн Сі Цзіньпіну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон в Китаї допустив дипломатичну помилку.

Також "Коментарі" писали, що військовий експерт назвав дві людини, які змусять Путіна почати мирні переговори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини