Головна Новини Світ Особистості Нова ескалація на вірмено-азербайджанському кордоні: Пашинян зробив заяву про обстріл Азербайджану
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова ескалація на вірмено-азербайджанському кордоні: Пашинян зробив заяву про обстріл Азербайджану

Пашинян додав, що попри всі ці факти, його уряд прихильний до мирного процесу

13 лютого 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Вірменії має суворий наказ провокувати ніякої ескалації та не піддаватися на провокації попри обстріли з боку Азербайджану. Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, коментуючи ескалацію на вірмено-азербайджанському кордоні, повідомляє News.am.

Нова ескалація на вірмено-азербайджанському кордоні: Пашинян зробив заяву про обстріл Азербайджану

Нікол Пашинян (фото з відкритих джерел)

Про це Пашинян розповів парламентаріям Великої Британії 

"Містере Віттінгдейл, я вітаю вас і вашу делегацію в нашій країні. На жаль, Ваш візит збігся з новою ескалацією на кордоні з Азербайджаном, Азербайджан ініціював нову провокацію, внаслідок якої загинуло четверо вірменських солдатів", — йдеться в заяві.

Також вірменський прем'єр розповів, що це вже не поодинокий випадок і вони постійно бачать серію провокацій Азербайджану.

12 лютого, вечері, ЗМІ Азербайджану опублікували інформацію, де повідомили, що під час цього інциденту охорона вірменських позицій відкрила вогонь у напрямку азербайджанських позицій. Відразу після цього Військова поліція Вірменії заявила, що на підставі цієї інформації розпочато розслідування, оскільки є дуже суворий наказ Міноборони Вірменії не провокувати ніякої ескалації, не піддаватися на провокації.

Перед тим на кордоні обох країн сталися обстріли. Вірменія та Азербайджан звинуватили одне одного в завданні ударів. У Збройних силах Вірменії заявили, що азербайджанські військові завдали удару. Вірменська сторона має поранених.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Пашинян знову поставив на місце Кремль та відрікся від Путіна. Очільник вірменського уряду  Нікол Пашинян  сказав, що Вірменія не виступає, як союзник РФ у війні проти України. Він зазначив, що  Вірменія, як відповідальна держава має  залишитись  прихильна до  своїх міжнародних зобов'язань, зокрема і тих, які  заключено  з Росією.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини