Головна Новини Світ Особистості Пашинян знову поставив на місце Кремль та відрікся від Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Пашинян знову поставив на місце Кремль та відрікся від Путіна

Вірменія може також зупинити своє членство в ОДКБ

12 лютого 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Очільник вірменського уряду  Нікол Пашинян  сказав, що Вірменія не виступає, як союзник РФ у війні проти України. Він зазначив, що  Вірменія, як відповідальна держава має  залишитись  прихильна до  своїх міжнародних зобов'язань, зокрема і тих, які  заключено  з Росією.

Пашинян знову поставив на місце Кремль та відрікся від Путіна

Нікол Пашинян (фото з відкритих джерел)

Про це він повідомив, відповідаючи на питання  The Telegraph. Як він стверджує, країна не є спрямованою  проти якогось іншого безпекового партнера.

"Коли тільки почалася війна в Україні, я дав інтерв'ю CNN і сказав, що ми не союзники Росії в питанні України. І це — реальність. Але я також хочу сказати, що наша безпекова співпраця із США, Францією чи іншими нашими партнерами не спрямована проти іншого нашого безпекового партнера. Інша справа, що у самих наших партнерів є побоювання з приводу того, як співпраця з ними може вплинути на їхні системи безпеки. Ми намагаємося вирішувати це питання з нашими партнерами в рамках спільного порядку денного, будучи максимально прозорими", — наголосив  Пашинян.

Як стверджує  прем'єр-міністр, членство в НАТО – це, як очевидна червона лінія для РФ, "не є питання, яке ми обговорювали чи обговорюємо".  Він   ще  припускає, що Вірменія може переосмислити своє членство в ОДКБ.

"У Вірменії ведуться певні дискусії щодо того, чи відповідає стратегія, заснована на альянсі, довгостроковим інтересам країни", — продовжив Пашинян.

Зокрема,  розбіжності, як зазначено, викликані ратифікацією  вірменським парламентом  Римського статуту Міжнародного кримінального суду, що вже набув чинності 1 лютого. РФ називає цей крок "недружнім".

Відповідаючи на питання, чи можуть арештувати російського президента  Путіна, як він приїде в Єреван, прем’єр  не сказав про це чітко. Він відповів, що рішення щодо  приєднання до Римського статуту "служить підвищенню рівня безпеки Вірменії, щодо юридичних тонкощів.

"Я відкрию такий секрет: після 2018 року у Вірменії почалося багато масштабних демократичних реформ, і я не ухвалюю рішення про те, кого слід заарештовувати, а кого ні. І, як я вже сказав, Вірменія як відповідальна держава повинна залишатися прихильною до всіх своїх міжнародних зобов'язань, включаючи зобов'язання, які вона має у відносинах з Російською Федерацією, та зобов'язання, які країна має у міжнародних відносинах", — підсумував  Пашинян.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на саміті у Санкт-Петербурзі Пашинян зробив зауваження Путіну та Лукашенко

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 лютого 2024, 21:22

Тобто він розумів, де червона лінія. А нацистам було по барабану-95: А какая разница? Вони, одягнув вишиванки з Бандерою і іншими злочинцями-Дем'янюками на паличках стрибали і дратували. Ще і всіх навколо, як зараз, як і навколо Ізраїлю. Так юдейцям красти легше і відповідати опису їх Творця - нутро таке. А потім: він перший напав. Ну так, перший, легше від цього? Тепер на Землі зникає 52-мільйона країна. Дофашистілись? Так краще?


Новини