Головна Новини Світ Особистості Омар Арфуш знає, як вивести Ліван із кризи та відновити країну
commentss НОВИНИ Всі новини

Омар Арфуш знає, як вивести Ліван із кризи та відновити країну

Омара Арфуша відкрито називають надією для Лівану

1 лютого 2023, 10:22
Поділіться публікацією:

Сьогодні Ліван переживає безпрецедентну кризу, але в цей час у країні починає формуватись новий політичний клас. Омар Арфуш є найпоказовішим прикладом цього покоління, яке хоче відновити Ліван.

Омар Арфуш знає, як вивести Ліван із кризи та відновити країну

Омар Арфуш. Фото: із відкритих джерел

Ліванському парламенту досі не вдалося обрати наступника Мішеля Ауна, президента республіки, який залишив свою посаду 31 жовтня. Немає президента, але ще важливіше, немає й уряду після його відставки 1 листопада. Більше того, парламент більше не має права ухвалювати закони до призначення президента, якого він не може обрати. Таким чином, усі виконавчі та законодавчі інститути заблоковані.

На думку Світового банку, Ліван "переживає одну з найгірших економічних криз у світі з 1850 року. Ліванський фунт втратив 95% своєї вартості з кінця 2019 року, а інфляція досягла неймовірних висот.

У сучасному Лівані значну кількість дітей не відвідують школу, 80% населення живе за межею бідності, а система водопостачання настільки застаріла, що до країни повернулася холера”.

Тим часом у країні є люди, які хочуть зробити все, щоби відновити Ліван. Один із них Омар Арфуш – підприємець, який працював у багатьох країнах. У Європі його знають як музиканта, але ліванці вже багато років цінують його відданість своїй країні. Навчався в консерваторіях України, він розмовляє шістьма мовами.

Омар Арфуш має волю до створення третьої республіки шляхом модернізації багатьох секторів: зміна системи голосування на виборах у Лівані. На його думку, президент Республіки має обиратися загальним голосуванням, це дасть президентові реальну владу. Він також хоче скасувати конфесійну систему. Є свій погляд у Омара Арфуша і зміна податкової системи, яка застаріла.

Також серед пріоритетів у роботі Омара Арфуша є боротьба з корупцією, зміни судової системи, просування рівності між чоловіками та жінками в Лівані.

Важливим пунктом діяльності бізнесмена є відновлення міжнародної ролі Лівану. Омар Арфуш вважає газову угоду між Ліваном та Ізраїлем економічним мирним договором. Він хоче, щоб це була перша угода, яка зробить її країну та регіон процвітаючими.

Омар Арфуш веде переговори з усіма ліванськими партіями, щоб відновити велич своєї країни, але особливо для того, щоб створити єдність між ліванцями в країні та тими, хто представляє ліванську діаспору.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стати членом ЄС через 2 роки: чи це вдасться Україні – від чого залежить така перспектива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини