Головна Новини Світ НАТО Аврора 23: ВСУ разом з військами 13 країн беруть участь у навчаннях у Швеції
commentss НОВИНИ Всі новини

Аврора 23: ВСУ разом з військами 13 країн беруть участь у навчаннях у Швеції

Збройні Сили України беруть участь у найбільших більш ніж за 25 років національних навчаннях Збройних Сил Королівства Швеція

17 квітня 2023, 18:40
Поділіться публікацією:

Військовий вишкіл "Аврора-23" розпочався 17 квітня 2023 року у Швеції, який триватиме в квітні й травні. Тренування відбуватимуться спільно з міжнародними партнерами. Україна також братиме участь у цих навчаннях, пишуть "Коментарі" з посиланням на Збройні сили Швеції.

Аврора 23: ВСУ разом з військами 13 країн беруть участь у навчаннях у Швеції

Українські військові долучилися до найпотужнішого вишколу іноземних військ

Метою навчань є посилення об’єднаного потенціалу протидії збройному нападу на Швецію. Навчання проводяться в повітрі, на землі та на морі в багатьох частинах країни. Найбільшу увагу буде приділено півдню Швеції, Готланду та північній частині країни.

"Аврора 23" є найбільшими національними навчаннями такого роду за більш ніж 25 років. У навчанні беруть участь 14 країн і близько 26 000 військовослужбовців та військовослужбовиць. Країни-учасниці, окрім Швеції, це США, Велика Британія, Фінляндія, Польща, Норвегія, Естонія, Латвія, Литва, Україна, Данія, Австрія, Німеччина та Франція", — йдеться на сайті військового відомства.

Для проведення навчань учасники переважно використовуватимуть власні навчальні майданчики та полігони Збройних сил Швеції, але маневри також відбуватимуться і на приватних територіях.

"Польоти бойової авіації, гелікоптерів, транспортної та іншої авіації будуть здійснювати з кількох авіабаз і цивільних аеропортів", — додають шведські військові.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що військові навчання із залученням сил Балтійської військово-морської бази Балтійського флоту розпочалися в Калінінградській області Росії. Крім того, РФ провела "раптову перевірку" готовності Тихоокеанського флоту і має намір провести ракетні навчання в районі південних Курил. У зв'язку з чим Японія, яка не визнає суверенітет Росії над цими територіями, заявила протест РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини