Головна Новини Світ Росія У США розповіли, навіщо Кремль підняв по тривозі Тихоокеанський флот
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, навіщо Кремль підняв по тривозі Тихоокеанський флот

Масштабні маневри російського флоту стартували вчора, застав всіх зненацька

15 квітня 2023, 07:34 comments5491
Поділіться публікацією:

Російське військове командування вирішило підняти по тривозі весь Тихоокеанський флот і розпочати масштабні маневри. У такий спосіб Кремль намагається зобразити Росію як рівноправного військового партнера Китаю напередодні візиту до Москви міністра оборони КНР Лі Шанфу. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, навіщо Кремль підняв по тривозі Тихоокеанський флот

РФ почала морські вчення Далекому Сході. Фото: REUTERS

Аналітики зазначають, що міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що Китай не продаватиме зброю Росії і регулюватиме експорт до Росії товарів подвійного призначення.

В ISW вважають, що ця заява є частиною зусиль Китаю применшити видимість своєї підтримки Росії та показати межі "безмежного" партнерства між Пекіном та Москвою.

"Путін не зміг забезпечити безмежне двостороннє партнерство з Китаєм, на яке він, ймовірно, сподівався, коли голова КНР Сі Цзіньпін відвідав Москву з 20 до 22 березня", — вважають аналітики.

Існують маневри російського флоту на Далекому Сході ISW вважає спробою Кремля виставити себе більш привабливим партнером для Пекіна, показавши йому військово-морську міць Росії в Тихому океані.

"Кремль також, ймовірно, має намір використати перевірки бойової готовності Тихоокеанського флоту, щоб спробувати стримати подальшу підтримку Японією України напередодні зустрічі G7 з 19 по 21 травня", — вважають аналітики.

В ISW нагадали, що нещодавно Росія перекинула батарею берегових ракетних комплексів "Бастіон" на Курильський острів Парамушир. Інститут вважає, що це також частина політики залякування Японії через її підтримку України.

"Росія проводила аналогічні інформаційні операції та демонстраційні дії проти Заходу, спрямовані на те, щоб запобігти подальшій допомозі Заходу Україні в галузі безпеки, розпалюючи побоювання з приводу ескалації, хоча ці зусилля ніколи не віщували реальну ескалацію", — вважають в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Шойгу пояснили, навіщо підняли по тривозі весь Тихоокеанський флот РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини