Головна Новини Світ НАТО Байден підтримує вступ України до НАТО після завершення війни, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підтримує вступ України до НАТО після завершення війни, але є нюанс

За інформацією ЗМІ, Байден підтримує спрощений вступ України до НАТО після завершення війни

16 червня 2023, 09:10
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден вважає правильною пропозицію генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що Україні не потрібно виконувати "план дій щодо членства" (ПДЧ) для вступу до Альянсу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Axios з посиланням на два джерела, знайомі з перебігом цих розмов.

Байден підтримує вступ України до НАТО після завершення війни, але є нюанс

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що Байден, як і канцлер Німеччини Олаф Шольц, були серед тих, хто не бажав виходити за межі зобов'язань, взятих на саміті НАТО в Бухаресті у 2008 році, щодо того, що Україна якось стане членом Альянсу.

За даними співрозмовників видання, у вівторок під час переговорів Байдена і Столтенберга у Вашингтоні генсек НАТО озвучив думку, що Україна досягла прогресу на шляху до членства в Альянсі, отже Києву немає сенсу ставити до виконання ПДЧ, який ставили для всіх східноєвропейських країн, який потім приєдналися до Альянсу.

Реалізація ПДЧ визначає конкретні критерії та реформи та може розтягнутися на роки і навіть десятиліття. Глава Білого дому шукає компромісне рішення, яке влаштує і Україну, і всіх союзників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — колишній глава НАТО Андерс Расмуссен заявив, що деякі країни НАТО можуть захотіти ввести війська в Україну, якщо на літньому саміті Альянсу у Вільнюсі Києву не нададуть реальних гарантій безпеки. Як оцінюєте цю заяву та українські перспективи на липневому саміті? Нові звірства Росії (підрив тієї ж таки Каховської ГЕС) можуть підштовхнути країни НАТО до посилення протидії цій агресії (у тому числі посилюючи євроатлантичну інтеграцію України) – чи, навпаки, злякати їх? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.axios.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини