Головна Новини Світ НАТО Безпрецедентна подія: НАТО відкриє перший офіс в Азії
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпрецедентна подія: НАТО відкриє перший офіс в Азії

Японія, яка не є членом НАТО збирається відкрити перший офіс військового альянсу в Азії.

10 травня 2023, 11:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі заявив, що його країна веде переговори про відкриття першого офісу НАТО в Азії. Однією з причин такого рішення стало вторгнення Росії в Україну, яке зробило світ менш стабільним. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Безпрецедентна подія: НАТО відкриє перший офіс в Азії

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі. Фото з відкритих джерел

Йосімаса Хаясі повідомив, що перемовини тривають, однак жодні деталі щодо офісу НАТО в Японії ще не визначені. Очільник МЗС Японії вважає, що напад Росії на територію України сколихнуло світ далеко за межами європейського континенту. Як наслідок Японія переглянула свою регіональну безпеку.

"Причина, чому ми це обговорюємо, полягає в тому, що після агресії Росії проти України світ (став) більш нестабільним. Те, що відбувається у Східній Європі, не обмежується питанням у Східної Європи, і це безпосередньо впливає на ситуацію тут, у Тихому океані. Ось чому співпраця між нами у Східною Азією та НАТО є … дедалі важливішою", — говорить Йосімаса Хаясі.

НАТО має подібні офіси в інших країнах, зокрема в Австрії та Україні, однак на азійському континенті він стане першим. Цей офіс дозволить НАТО проводити обговорення зі своїми партнерами, зокрема Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією.

Слід зазначити, що Японія не є членом НАТО. Однак після вторгнення Росії в Україну Японія, як і Південна Корея почали активніше співпрацювати з військовим альянсом, адже такі країни як Китай та Північна Корея почали нарощувати військовий потенціал.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Японія надала потужну фінансову підтримку Україні.

Також "Коментарі" писали про занепокоєння НАТО через можливі диверсії Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини