Головна Новини Світ НАТО Чекати на закінчення війни не будуть: у Раді розповіли про доленосне рішення НАТО щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекати на закінчення війни не будуть: у Раді розповіли про доленосне рішення НАТО щодо України

Київ може розраховувати на стійке фінансування допомоги

12 липня 2024, 16:17 comments9158
Поділіться публікацією:

Тепер усім добре відомий формат "Рамштайн" трансформується на обов'язкову постійну допомогу Україні від НАТО у озброєнні та тренуванні наших військових. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів заступник голови Комітету національної безпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

Чекати на закінчення війни не будуть: у Раді розповіли про доленосне рішення НАТО щодо України

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Слова про "міст" до членства України в НАТО у підсумковій декларації Вашингтонського саміту Альянсу – це свідчення того, що наша держава готова де-факто інтегрувати до НАТО, не чекаючи на закінчення війни", — зазначив парламентарій.

За його словами, "міст" — це насамперед стійке фінансування допомоги Україні, зокрема йдеться про 40 млрд доларів, про які домовилися союзники, що убезпечить нас від можливих подальших політичних потрясінь.

"Це також створення місії у Німеччині, яка координуватиме всю допомогу Україні, і таким чином це трансформується з формату Рамштайн на вже обов'язкову допомогу Україні у озброєнні та тренуванні наших військовослужбовців", — зазначив політик.

Єгор Чернєв також додав, що призначення посла України в НАТО підвищує статус представництва України в Альянсі для більшої інтеграції та координації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські лідери здебільшого задоволені результатами саміту НАТО у Вашингтоні, тим більше, що могло бути набагато гіршим. Про це пише рейтингове видання Politico.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у підсумковій заяві саміту НАТО йдеться про те, що Україна отримає запрошення до Альянсу, коли союзники погодяться і Київ виконає всі необхідні умови. При цьому Угорщина вже тонко натякнула, що поки що абсолютно всі члени Альянсу не підтвердять свою згоду, жодного запрошення України до Альянсу не буде. Чим закінчився саміт НАТО для України? Чи не складається враження, що з Росією тривають закулісні торги щодо членства України в НАТО? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини