Головна Новини Світ НАТО Чи блокуватиме Словаччина шлях до членства України в ЄС та НАТО: відповідь Фіцо
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи блокуватиме Словаччина шлях до членства України в ЄС та НАТО: відповідь Фіцо

Прем'єр Словаччини розповів Шмигалю про "холодне ставлення" до України в НАТО

сьогодні, 14:09
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо повторив заяву щодо свого негативного ставлення до членства України в НАТО. Однак глава уряду пообіцяв не блокувати шлях до Європейського Союзу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Супільне", яке наводить його слова, сказані на міжурядовій зустрічі з українським прем'єром Денисом Шмигалем.

Чи блокуватиме Словаччина шлях до членства України в ЄС та НАТО: відповідь Фіцо

НАТО. Фото з відкритих джерел

Роберт Фіцо зазначив, що Словаччина не має наміру блокувати приєднання України до ЄС. Це рішення країна начебто підтримує на 100%. Але, щодо членства України в НАТО, то Словаччина справді до цього ставиться "холодно".

"Відверто кажу, ми холодно ставимося до питання членства України в НАТО, але щодо ЄС на 100% вас підтримуємо. Ваше членство буде важливим та цінним для нас", – зазначив словацький прем'єр.

Він додав, що Словаччина активно підтримує надання статусу члена ЄС Україні.

"Будуть країни в ЄС, які бажатимуть, щоб цей процес вступу України до ЄС не був би таким швидким. Ми не будемо такими... Багато залежить від вас, від ваших реформ. Але ми не перешкодитимемо на вашому шляху", — додав Фіцо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив категорично проти повноцінного приєднання України до НАТО. Глава уряду зазначив, що жодна країна не зможе стати повноправним членом блоку, якщо не отримає згоди на це абсолютно всіх країн-членів. Про це повідомляє видання "Pravda".

"Поки я є прем'єр-міністром Словацької Республіки, я вестиму депутатів, на яких я маю політичний контроль як голова партії, щоб вони ніколи не погоджувалися на членство України в НАТО", — сказав Фіцо.

Крім того, Роберт Фіцо вкотре повторив наратив про те, що членство України в НАТО могло б стати основою для третьої світової війни, яку Словаччина хоче уникнути.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини