Головна Новини Світ НАТО Чи бути великій війні: у НАТО відповіли, чи готові до війни з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи бути великій війні: у НАТО відповіли, чи готові до війни з Росією

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер підтвердив, що Альянс готовий до конфлікту з РФ

22 березня 2024, 13:45 comments2413
Поділіться публікацією:

Країни Північноатлантичного Альянсу підготовлені до потенційного прямого зіткнення з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "АрміяInform" зробив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

Чи бути великій війні: у НАТО відповіли, чи готові до війни з Росією

Голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер. Фото: із відкритих джерел

Адмірал Бауер звернув увагу, що в НАТО зрозуміли зміну ситуації з безпекою ще у 2014 році після російської окупації Криму. З 2019 року країни Альянсу почали повертатися до колективної безпеки: змінили оборонну стратегію, операційне планування, сили, необхідні для виконання цих завдань.

За словами воєначальника, всі країни НАТО усвідомлюють, що в умовах повернення до колективної безпеки час не на боці Заходу. Тому що ворог вирішує, коли і де він атакуватиме, і як довго триватиме конфлікт. Роб Бауер наголосив, Україна, на жаль, уже в цьому переконалася.

"Чи ми готові? Відповідь: Так! Це наше головне завдання – бути готовими. Якщо це станеться сьогодні, тоді доведеться боротися з тим, що маєш. Це завжди комбінація готовності на сьогодні та одночасно покращення можливостей для майбутнього", – висловився Роб Бауер.

Щодо готовності до війни на східному фланзі НАТО, для якого потенційні загрози найвищі, Роб Бауер нагадав, як Альянс з 2016 року розширив присутність у Балтії, а з початком повномасштабної війни – у Словаччині, Угорщині, Румунії, Болгарії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія наразі не просто проводить "спеціальну військову операцію" на території України, а перебуває у стані війни. Про це в інтерв'ю виданню "Аргументи та факти" заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у НАТО відповіли, що станеться, якщо хоча б одна країна Альянсу відправить своїх військових до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини