Головна Новини Світ НАТО Чи був саміт НАТО успішним для України – українці висловили свою думку
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи був саміт НАТО успішним для України – українці висловили свою думку

Більшість українців вважають, що саміт НАТО у Вільнюсі був для України швидше успішним

17 липня 2023, 18:37 comments2081
Поділіться публікацією:

На минулому тижні беззаперечно в центрі уваги був саміт НАТО, який відбувся у Вільнюсі. Довкола підсумкового комюніке, в якому згадувалося про Україні, вже було багато розмов. Українці мали змогу почути думку різних спікерів від влади, позицію західних партнерів України та, зрештою, дійти висновку чи був цей саміт успішним для нашої країни. Соціологи "Active Group" традиційно поцікавилися думкою українців щодо нашого руху в Північноатлантичний альянс.

Чи був саміт НАТО успішним для України – українці висловили свою думку

Саміт НАТО. Фото: Getty Images

Як виявилося, переважна більшість, а саме 44,8% наших співвітчизників вважають, що саміт був таки для нас швидше успішним. Протилежної точки зору притримуються 22,4% українців. Саме стільки називають саміт НАТО швидше неуспішним. Проте повністю успішним саміт для України вважає лише трішки більше 6%. Повністю неуспішним даний захід вважає 8% респондентів.

Також соціологи поцікавилися думкою українців – чи достатньо світ підтримує Україну військовою допомогою? Більшість українців, а саме трішки більше 68% відповіли, що підтримка світу є, але вона недостатня. Майже 22% українців відповіли, що підтримка недостатня. Проте є й 7,5% респондентів, які вважають, що підтримка достатня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президенти країн, що воюють, прокоментували підсумки саміту НАТО у Вільнюсі та гарантії безпеки, які надаються Україні. Так, український лідер Володимир Зеленський наголосив, що кожну домовленість тепер переводять у конкретні кроки, готуючи ґрунт для наступного саміту НАТО – у Вашингтоні. Він також повідомив, що окрім "Великої сімки" (G7 – неформальний міжнародний клуб, який об'єднує Велику Британію, Німеччину, Італію, Канаду, Францію, Японію та США) до гарантій безпеки для України приєдналися Чехія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція. У свою чергу російський диктатор Володимир Путін заявив, що членство України в НАТО створить загрозу безпеці РФ. Журналісти видання "Коментарі" обговорили підсумки саміту та євроатлантичні перспективи України з експертами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини