Головна Новини Світ НАТО Чи готується Фінляндія до війни з РФ: заява міністра оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готується Фінляндія до війни з РФ: заява міністра оборони

У Фінляндії пояснили, чому країна посилює оборону

2 грудня 2023, 20:39
Поділіться публікацією:

Закиди, що, мовляв, Фінляндія готується до прямої війни з РФ є повною нісенітницею. Про це заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, повідомляє портал "Коментарі".

Чи готується Фінляндія до війни з РФ: заява міністра оборони

У Фінляндії прокоментували заяви про можливу війну з РФ. Фото з відкритих джерел

Нещодавно Фінляндія разом з учасниками оборонного співробітництва JEF посилила спостереження за Балтійським морем. Зокрема, вони вивели у море 20 військових кораблів.

У відповідь на такі дії російські пропагандистські медіа заявили, що Фінляндія нібито хоче спровокувати прямий військовий конфлікт з РФ.

На закиди пропагандистів відповів міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен. Він заявив, що посилення спостереження у Балтійському морі "викликано безпековою ситуацією в сусідніх із Фінляндією регіонах, яка змінилася через війну в Україні".

"(Закиди росіян – ред.) — це повна нісенітниця. Фінляндія, а також наші західні партнери та союзники вживають заходи виключно для власного захисту", — сказав Антті Хяккянен.

Міністр оборони наголосив, у Фінляндії та НАТО немає жодних планів нападати на будь-яку країну, а РФ своїми заявами "намагається перевернути все з ніг на голову".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд Фінляндії на два тижні – з 30 листопада до 13 грудня – повністю перекриє сухопутний кордон з Росією. Російсько-фінський кордон буде повністю перекритий для охочих отримати притулок у Фінляндії. Перетинати кордон зможуть лише вантажівки з товаром.

У Фінляндії переконані, що Кремль влаштовує провокації на кордоні, до яких залучає мігрантів, щоби помститися країні за вступ до НАТО та розширення співпраці зі США в оборонній сфері. У Москві всі звинувачення традиційно заперечили. Натомість у НАТО впевнені, що Росія своїми провокаціями намагається тиснути на країни Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини