Головна Новини Світ Росія Фінляндія повністю закриє кордон з РФ: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія повністю закриє кордон з РФ: названо причину

Фінляндія тимчасово повністю перекриє кордон з Росією

28 листопада 2023, 19:49
Поділіться публікацією:

Уряд Фінляндії на два тижні – з 30 листопада до 13 грудня – повністю перекриє сухопутний кордон з Росією. Про це повідомляє видання Reuters, пише портал "Коментарі".

Фінляндія повністю закриє кордон з РФ: названо причину

Фінляндія закриє кордон з РФ. Фото з відритих джерел

Як повідомляє видання, російсько-фінський кордон буде повністю перекритий для охочих отримати притулок у Фінляндії. Перетинати кордон зможуть лише вантажівки з товаром.

За словами прем'єр-міністра Петтері Орпо, фінський уряд вирішив повністю закрити кордон через значне зростання мігрантів, які хочуть потрапити до Фінляндії з РФ.

Кілька днів тому Петтері Орпо заявив, що притік біженців до фінського кордону має ознаки спланованої акції, яку могла організувати російська влада. 

За підрахунками прикордонної служби Фінляндії, впродовж листопада до країни з РФ заїхало близько 900 мігрантів з Афганістану, Кенії, Марокко, Пакистану, Сомалі, Сирії та Ємену.

У Фінляндії переконані, що Кремль влаштовує провокації на кордоні, до яких залучає мігрантів, щоби помститися країні за вступ до НАТО та розширення співпраці зі США в оборонній сфері. У Москві всі звинувачення традиційно заперечили. Натомість у НАТО впевнені, що Росія своїми провокаціями намагається тиснути на країни Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд Фінляндії вирішив закрити сім із восьми пропускних пунктів на кордоні з РФ через зростання тиску мігрантів, спричиненого діями російських прикордонників. Рішення про закриття ще трьох пунктів почало діяти в ніч проти 25 листопада. Між РФ і Фінляндією продовжує працювати лише один пункт перетину кордону Райя-Йоосепі, де мігранти мають можливість звернутися із заявою з проханням про міжнародний захист.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини