Головна Новини Світ НАТО Чи змінить НАТО свою позицію: що тепер заявив новий генсек про удари ЗСУ по території Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи змінить НАТО свою позицію: що тепер заявив новий генсек про удари ЗСУ по території Росії

Рютте вважає, що Україна має право захищати себе

1 жовтня 2024, 15:23
Поділіться публікацією:

Україна змушена всю цю війну, бо інакше вона припинити існувати як незалежну державу. І відповідно до міжнародного права Київ має право захищати себе. Навіть якщо це включає дії за межами її кордонів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час прес-конференції зробив генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Чи змінить НАТО свою позицію: що тепер заявив новий генсек про удари ЗСУ по території Росії

Марк Рютте. Фото: з відкритих джерел

Генсек наголосив, що кожен союзник самостійно визначає рівень підтримки для України.

"Україна веде війну самооборони. Це означає, що Україна має право захищати себе. І як ми знаємо, згідно з міжнародним правом, це право не закінчується на кордоні. Це означає підтримку українського права на самооборону. Але кожен союзник визначає рівень своєї підтримки для України. Це не я вирішую від імені Альянсу. Це партнери вирішують", – заявив Рютте.

Він також зазначив, що одна конкретна зброя не вирішить війну, але підтримка союзників є надзвичайно важливою для України.

"Треба розуміти, що одна конкретна зброя не вирішить війну. Але це дуже важливо. Я розумію прохання України. Але знову ж таки — це союзники повинні вирішувати, що робити. І є певні партнери, наприклад, США. Їх керівництво витратило мільярди доларів, допомагаючи Україні у самообороні Чітко можна сказати, що Україна без допомоги США навряд чи була б незалежною країною", — додав генсек НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Києву не потрібен дозвіл Вашингтона чи когось ще з партнерів, щоб завдавати ударів у відповідь по цілях углиб Росії, адже українське командування може використовувати зброю, яка виробляється в Україні. Таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Путін так боїться ударів углиб РФ: чи це може змінити хід війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини