Головна Новини Світ НАТО Член НАТО назвав візит Кулеби до штаб-квартири «порушенням єдності» Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Член НАТО назвав візит Кулеби до штаб-квартири «порушенням єдності» Альянсу

Керівник МЗС Угорщини критикує присутність українського дипломата в штаб-квартирі НАТО.

5 квітня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто вказав, що візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби  до штаб-квартири НАТО у Брюсселі є "порушенням єдності" військового альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter державного секретаря з міжнародних комунікацій Золтана Ковача.

Член НАТО назвав візит Кулеби до штаб-квартири «порушенням єдності» Альянсу

Керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото з відкритих джерел

4 квітня у Брюсселі пройшла зустріч керівників МЗС країн НАТО та інших політиків. Паралельно з цим проводилось святкування 74 річниці з нагоди створення військового альянсу та приєднання Фінляндії до НАТО. Серед запрошених членів на ці події також був очільник МЗС України Дмитро Кулеба, що викликало критику з боку його угорського колеги.

"Запрошення міністра закордонних справ України на зустріч міністрів закордонних справ є порушенням єдності НАТО", — пише слова Сійярто Золтан Ковач.

Також керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто виставив умову через виконання якої його країна буде підтримувати вступ України до НАТО.

"Угорщина підтримає інтеграційні зусилля України лише за умови відновлення прав угорців на Закарпатті", — сказав Петер Сійярто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав вступ Фінляндії до НАТО. Український дипломат зазначив, що вступ північної країни уособлює зміну стратегії НАТО та посилює безпеку в Європі. Проте Кулеба додав, що Європа буде справді в безпеці, коли Україна стане членом військового альянсу.

Також "Коментарі" писали, що союзник Росії проведе спільні військові навчання з НАТО. Балканська країна від початку вторгнення Росії в Україну оголосила, що не буде проводити військові навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини