Головна Новини Світ Європа Союзник Росії проведе спільні військові навчання з НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Росії проведе спільні військові навчання з НАТО

Сербія готується провести спільні військові навчання з НАТО. Вони відбудуться вперше після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

5 квітня 2023, 11:21
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сербія та НАТО проведуть спільні військові навчання "Платиновий вовк" з 16 по 30 червня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Balkaninsight.

Союзник Росії проведе спільні військові навчання з НАТО

Сербія проведе навчання з НАТО. Фото з відкритих джерел

Це будуть перші навчання сербських військових спільно з іншими країнами після повномасштабного вторгнення в Україну Росії. Тоді Балканська країна заявила, що буде зберігати нейтралітет та не проводитиме військові навчання з іншими країнами чи блоками зауважив сербський дослідницький центр Demostat.

"В інтересах сербської армії підвищити оперативну сумісність своїх підрозділів, але проведення військових навчань із західними партнерами також можна сприймати як чітку вказівку, в якому напрямку вирішила рухатися Сербія", – пише Demostat.

З початку повномасштабного вторгнення Сербія розглядалась як один з найбільших союзників Путіна у Європі. Проте з часом президент країни Вучич почав коливатись між Заходом і Росією. А у лютому 2023 року Начальник Генерального штабу сербської армії генерал Мілан Мойсилович з'явився у Вашингтоні, де зустрівся, серед інших, з генералом Марком Міллі, начальником Об'єднаного комітету начальників штабів США.

Таким чином цього року військові навчання під назвою "Платиновий вовк" пройдуть у Сербії з 16 по 30 червня. Минулого разу на цих навчаннях поруч з сербською армією також брали участь військові сили Греції, Болгарії, Угорщини, Румунії, Словенії, Боснії та інші.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія обурена через рішення Сербії надіслати зброю Україні.

Також "Коментарі" писали про союзника України, який погодив передачу бойових гелікоптерів Мі-24 для ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини