Головна Новини Світ НАТО Члени Альянсу ігнорують виконання обіцянки, яку дали Україні на саміті НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Члени Альянсу ігнорують виконання обіцянки, яку дали Україні на саміті НАТО

Члени Альянсу затримують постачання систем ППО, які Україні обіцяли на саміті НАТО

21 серпня 2024, 19:27
Поділіться публікацією:

Деякі країни НАТО, що підтримують Україну, затримують виконання своїх обіцянок щодо прискорення постачання систем ППО та іншого військового обладнання для захисту від російських атак. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на джерела, обізнані в цій ситуації.

Члени Альянсу ігнорують виконання обіцянки, яку дали Україні на саміті НАТО

НАТО і Україна

Згідно з інформацією видання, декілька членів альянсу досі не виконали своїх зобов’язань, підтверджених на саміті НАТО у Вашингтоні минулого місяця. Зокрема, йдеться про обіцянки надіслати щонайменше п’ять додаткових систем дальнього радіуса дії.

Один із чиновників зазначив, що підтримка союзників України залишається нерівномірною, тоді як Росія продовжує свою військову експансію. Інший чиновник повідомив, що деякі союзники відстають у постачанні військової техніки для українських резервів, що впливає на обороноздатність країни.

Видання підкреслює, що з наближенням третьої зими в умовах війни Україна стикається з додатковими викликами. У країні діють графіки відключень електроенергії через дефіцит, спричинений руйнуванням енергетичної інфраструктури внаслідок російських ударів.

Президент України Володимир Зеленський 17 серпня закликав союзників прискорити постачання допомоги, оскільки цього місяця Збройні сили України провели несподіваний наступ на територію Росії.

'На війні немає відпусток. Потрібні рішення та своєчасна логістика для реалізації обіцяної допомоги. Особливо звертаюся до США, Британії та Франції', – підкреслив Зеленський.

Зобов’язання НАТО щодо протиповітряної оборони, які були центральним елементом підтримки на липневому саміті альянсу, включають вже обіцяні поставки. Президент США Джо Байден назвав ці зобов'язання "історичними".

США, Німеччина та Румунія мали надіслати по одному комплексу Patriot, а четвертий комплекс мав бути забезпечений компонентами з кількох країн. Італія пообіцяла надати Україні зенітно-ракетний комплекс SAMP-T."

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США мали намір передати Україні системи "Патріот".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини