Головна Новини Світ НАТО Чого чекати Україні від саміту у Вашингтоні: у НАТО зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чого чекати Україні від саміту у Вашингтоні: у НАТО зробили заяву

У НАТО назвали Україну одним із пріоритетів на саміті у Вашингтоні

17 січня 2024, 14:47
Поділіться публікацією:

Україна буде одним із пріоритетів на наступному саміті лідерів країн НАТО. Він пройде у Вашингтоні у липні 2024 року. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник генсека НАТО Мірча Джоане.

Чого чекати Україні від саміту у Вашингтоні: у НАТО зробили заяву

Мірча Джоане. Фото з відкритих джерел

"На нинішньому саміті у Вашингтоні ми підемо далі. Робитимемо все необхідне для забезпечення безпеки наших людей, наших націй та міжнародної системи, заснованої на правилах", — висловився заступник генсека.

За його словами, на саміті обговорять посилення колективної оборони, особливо протиповітряної та протиракетної оборони. Підтримка України також буде одним із головних пріоритетів саміту.

"Перше засідання Ради НАТО-Україна у форматі начальників генеральних штабів – ще одне свідчення нашої постійної підтримки цієї нації, адже українці також борються разом з нами. І ми ще тісніше співпрацюватимемо з нашими партнерами по всьому світу", — заявив Мірча Джоане.

Варто зазначити, що сьогодні і завтра у Брюсселі відбудеться засідання вищого військового органу НАТО – Військового комітету альянсу.

Також у Брюсселі 17 лютого заплановано першу зустріч Ради Україна-НАТО у форматі командувачів Збройних сил.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через скільки років можлива війна Росії з НАТО : чому Німеччина не готова.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Міноборони України закликало уряди країн НАТО посилювати співпрацю в оборонних інноваціях.

Раніше "Коментарі" писали – поширена інформація про підготовку Німеччини до можливого військового конфлікту з Росією не є секретним розвідувальним аналізом. Про це заявив директор Центру передового досвіду НАТО у галузі стратегічної комунікації Яніс Сартс, коментуючи матеріал видання "Bild".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

17 січня 2024, 14:59

твари и лжецы конченные!!! вех вас на передовую в окопы что бы там это сказали когда вас путинские фашисты обстреливают убивают!!! кацапы права америка это пиндоия ибо так латентно может вести себя только пиндоия - еще в 2022 году можно было бы все прекратить, а они просто сливают Украину и не дали оружия для нападения и не дали войска, огневой поддержки, а только бла, бла, бла.


Новини