Головна Новини Світ НАТО Чому для НАТО Україна – не Ізраїль: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому для НАТО Україна – не Ізраїль: названо причину

Авіація країн НАТО не готова захищати Україну, як це відбулося у випадку з Ізраїлем

17 квітня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Захід взявся захищати Ізраїль під час повітряної атаки Ірану, але не готовий надавати аналогічну авіаційну підтримку Україні, позаяк на Україну напала ядерна держава, а Ізраїль атакувала неядерна держава.

Чому для НАТО Україна – не Ізраїль: названо причину

Україна та Ізраїль залишаються союзниками Заходу. Фото з відкритих джерел

Як пише журнал The Atlantic, Росія не просто має ядерну зброю, але й постійно погрожує нею, що стримує країни НАТО від прямої участі у захисті України від ворожих атак. 

Зазначається, що у випадку з Ізраїлем ситуація кардинально інша, оскільки Ізраїль має ядерну зброю, хоча й офіційно не визнає цього. Через це Захід боїться, що противники можуть настільки нашкодити Ізраїлю, що спровокують його на ядерний удар у відповідь, пише видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц не бачить сенсу у відновленні діалогу з російським диктатором Володимиром Путіним, поки триває війна в Україні, а російські війська перебувають на українській території. Шольц заявив, що контакт з Кремлем стане можливий, коли "Росія зрозуміє, що миру під диктовку не буде, а Путін усвідомить, що йому потрібно припинити свою кампанію та вивести війська з України".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що армія Росії готується до великомасштабного наступу у чотирьох українських областях. Про це пише видання Financial Times з посиланням на українських і західних офіційних осіб. За інформацією видання, російський великий наступ може розпочатися наприкінці весни або влітку та може передбачати напад на обласний центр. РФ планує захопити більше територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини