Головна Новини Світ НАТО Чому у Зеленського злякалися ідеї «членства в НАТО частинами»: експерт назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому у Зеленського злякалися ідеї «членства в НАТО частинами»: експерт назвав причину

Україна як ніколи близька до того, щоб отримати реальні перспективи членства в Альянсі

сьогодні, 16:30
Поділіться публікацією:

Про перспективи членства України у Північноатлантичному Альянсі зараз заговорили зовсім невипадково. Також невипадково з'явилася ідея, що Україну можуть уже зараз прийняти до НАТО, але лише тією територією, яку вона контролює. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу розповів керівник Центру громадської аналітики "Вежа" Валерій Клочок.

Чому у Зеленського злякалися ідеї «членства в НАТО частинами»: експерт назвав причину

НАТО. Фото з відкритих джерел

"Зараз багато розмов про це у західних ЗМІ. Це невипадково. Тим більше, рейтингове видання "Financial Times" публікує відповідну статтю. Можна було б відкинути цю ідею на задній план або розглядати її як гіпотетичну, але якщо її озвучив тоді ще чинний генсек НАТО Єнс Столтенберг, то, найімовірніше, між країнами-учасницями Альянсу є така думка і її пропонують президентові України Володимиру Зеленському. Звичайно, варто звернути увагу на сьогоднішній коментар Подоляка (радник голови ОП – ред.) про те, що така пропозиція для Офісу є неприйнятною. Але причиною його появи є саме політичні мінуси, які отримує Офіс, погоджуючись на цей план, бо риторика йде про нібито торгівлю землею. Але справді про торгівлю землею не йдеться. Це вже інтерпретація такої ініціативи, яка спотворює взагалі цю ідею", – наголосив експерт.

Валерій Клочок каже, що навіть якщо Україна буде хоча б частиною в НАТО, то це точно блокує Путіну будь-які подальші дії. Але в політичному плані для команди Зеленського – дуже серйозна загроза подальшої перспективи участі в політиці, підсумував співрозмовник порталу "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи блокуватиме Словаччина шлях до членства України в ЄС та НАТО: відповідь Фіцо.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини