Головна Новини Світ НАТО До літа в НАТО може з'явитись новий генсек: хто претендент № 1
commentss НОВИНИ Всі новини

До літа в НАТО може з'явитись новий генсек: хто претендент № 1

За інформацією Bloomberg, прем'єра Нідерландів Рютте можуть призначити генсеком НАТО до літа

19 січня 2024, 08:40
Поділіться публікацією:

Країни, які підтримують кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на пост глави НАТО, активно працюють над тим, щоб рішення про його призначення ухвалили до літа цього року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg", з посиланням на джерела.

До літа в НАТО може з'явитись новий генсек: хто претендент № 1

Марк Рютте. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що прихильники Рютте в НАТО прагнуть, щоб процес узгодження було завершено до початку літа. Ці терміни можуть бути продовжені, але більшість членів Альянсу очікують, що рішення буде ухвалено до саміту лідерів НАТО у Вашингтоні у липні.

Рішення має бути одностайним серед 31 країни-члена Організації Північноатлантичного договору, і Рютте вже є фаворитом на посаду Генерального секретаря Єнса Столтенберга, термін повноважень якого спливає у жовтні, пише Bloomberg.

Проте деякі країни Східної Європи все ще мають підтримати Рютте.

"Роль генерального секретаря НАТО буде особливо важливою, оскільки війна Росії з Україною може затягнутися на роки. Керівнику НАТО необхідно буде знайти баланс між уникненням будь-яких прямих наслідків або більш широкої ескалації між Альянсом і Росією, а також заохоченням союзників продовжувати військову і фінансову підтримку України, оскільки громадськість починає втомлюватися від цих витрат", — зазначає видання.

Рютте завершує 13-річний термін перебування на посаді прем'єр-міністра Нідерландів після того, як у липні уряд його країни розпався через суперечки щодо міграції. Він піде у відставку, як тільки буде сформовано новий коаліційний уряд, який очолить ультраправий політик Герт Вілдерс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що чекати Україні від саміту у Вашингтоні: в НАТО зробили заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини