Головна Новини Світ НАТО Дуда назвав максимум, на який може розраховувати Україна на саміті НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда назвав максимум, на який може розраховувати Україна на саміті НАТО

Президент Польщі заявив, що союзники по НАТО згодні, що шлях України до альянсу незворотний, ось тільки конкретику ніхто поки що назвати не може

8 липня 2024, 15:15 comments1965
Поділіться публікацією:

З великою ймовірністю варто визнати, що надії українців не виправдаються і на саміті НАТО у Вашингтоні не вдасться домогтися запрошення України до альянсу. Але серед союзників існує консенсус, що шлях України до НАТО є незворотнім. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє "PAP".

Дуда назвав максимум, на який може розраховувати Україна на саміті НАТО

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Напередодні саміту НАТО президент Польщі скликав Раду національної безпеки. Відкриваючи засідання, він підкреслив, що його позиція та позиція уряду з питань безпеки є єдиною.

Серед очікуваних тем обговорення на саміті президент назвав "статус України" та її шлях до НАТО.

"На жаль, все вказує на те, що не вдасться досягти того, чого я особисто домагався для України з попереднього саміту, а саме — видачі офіційного запрошення Україні вступити до НАТО. Тут немає єдності, але є одне переконання — такі рішення мають бути ухвалені , щоб шлях України до НАТО був незворотним", — заявив Анджей Дуда.

При цьому польський лідер додав, що "буде прийнято цілу низку рішень щодо зміцнення України, підтримки Північноатлантичного альянсу, тих своєрідних гарантій безпеки, які надаються Україні в різних формах".

Варто зазначити, що раніше в інтерв'ю "Bloomberg" президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не отримає запрошення на вступ до НАТО під час ювілейного саміту організації, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив президент.

Глава держави зазначив, що насамперед дуже хотів би, щоб цей саміт НАТО був успішним для всіх союзників. Натомість, за його словами, для України першочергову важливість має посилення протиповітряної оборони системами Patriot.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не найближчі рік чи два: Столтенберг озвучив нові терміни, коли Україна приєднається до НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини