Головна Новини Світ НАТО Є ризик заморозки війни в Україні: Столтенберг зробив нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Є ризик заморозки війни в Україні: Столтенберг зробив нову заяву

Столтенберг заявив, що Путін не припиняє спроб заморозити війну в Україні

14 жовтня 2023, 13:35
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін може спробувати заморозити війну проти України. Такі ризики справді є. Однак Україна та її союзники зроблять все, щоб цього не сталося. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Є ризик заморозки війни в Україні: Столтенберг зробив нову заяву

Єнс Столтенберг. Фото: із відкритих джерел

"Війни за своєю природою не є передбачуваними, і ніхто не може точно передбачити, як саме ця війна розвиватиметься. Звісно, ми сподіваємося, що ми зможемо мати справедливий та довготривалий мир так швидко, як це можливо. Ми працюємо, щоб досягти цього. Але найкоротший шлях до миру — це надання військової підтримки Україні”, – заявив генсек НАТО.

За його словами, єдиний шлях до миру – це військова підтримка України. Російському керівництву важливо дати зрозуміти, що перемога на полі бою російської армії неможлива, Україна має достатньо засобів та можливостей, щоб себе захистити.

При цьому Столтенберг визнав, що завжди є ризик заморозки війни. Від позиції України та союзників залежить багато що, щоб цей сценарій Кремля не здійснився.

"Звичайно, завжди є ризик, що президент Путін це (заморожування війни – ред.) зробить. Ми бачили, що він намагається зробити все, що може стати на заваді українцям звільняти свою землю", – заявив Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ триває, але скільки він ще триватиме – не скаже ніхто. Адже багато в чому це може залежати як від здатності армії продовжувати виконувати бойові завдання, так і до погодних умов, які можуть суттєво уповільнити пересування важкої військової техніки ґрунтовкою. Кому вигідна пауза у війні? І чи може вона наступити з огляду на наближення зими? Видання "Коментарі" розібралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у чому полягають путінські плани – до яких наслідків призведе затягування війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини