Головна Новини Світ НАТО Експерт пояснив, чому Україна отримала жирне «ні» щодо вступу в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, чому Україна отримала жирне «ні» щодо вступу в НАТО

Між РФ та Заходом вже можуть тривати негласні переговори щодо шляху України в НАТО

11 липня 2024, 09:42 comments3329
Поділіться публікацією:

У фінальному комюніке саміту НАТО з’явилося положення про необхідність досягнення одноголосного рішення всіма країнами НАТО щодо вступу України до Альянсу. Також йдеться про те, що Україна має виконати всі умови для вступу. Проте, що це за умови предметно не уточнюється. Політтехнолог Олег Постернак вважає, що в цьому положенні може приховуватися негативний для всіх нас підсумок Вашингтонського саміту, де ми не тільки не отримали запрошення на членство в НАТО, а й також отримали натяки, що в найближчій перспективі не долучимося до Альянсу. 

Експерт пояснив, чому Україна отримала жирне «ні» щодо вступу в НАТО

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Ця новина із Вашингтонського саміту НАТО не дуже приємна. Мало того, вона вказує на те, що фактично така конотація невступу України до НАТО опредмечує наявність торгу між РФ та Заходом, а можливо свідчить про негласні домовленості", – зазначив експерт.

За його словами, виходячи з того, що прозвучало в Вашингтоні – на практиці це означає завуальоване жирне "ні" Україні у найближчому (та і у віддаленому можливо) майбутньому.

Зазначимо, підтверджує думку Олега Постернака заява глави МЗС Угорщини Петера Сіярто про те, що членство України в НАТО не є можливим через ризик прямого конфлікту з Росією. Тому на сьогоднішній день за гучними формулюваннями про зближення України та НАТО не може стояти чогось більше.

Сіярто підкреслив, що Угорщина погодилася на декларацію саміту НАТО лише за умови, що рішення про майбутнє членство України має бути ухвалене всіма державами-членами Альянсу одноголосно. А, як відомо той же самий Будапешт виступає категоричним противником приєднання Києва до Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Джо Байден розповів, який виклик Росія кидає НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незворотній шлях, але не більше: НАТО назвало умову запрошення України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини