Головна Новини Світ НАТО Що насправді ховається за «незворотнім шляхом» України до НАТО: в Угорщині зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що насправді ховається за «незворотнім шляхом» України до НАТО: в Угорщині зробили заяву

В Угорщині натякнули, що про членство України в НАТО в найближчому майбутньому не може бути й мови

11 липня 2024, 08:55 comments1698
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що членство України в НАТО не є можливим через ризик прямого конфлікту з Росією. Тому на сьогоднішній день за гучними формулюваннями про зближення України та НАТО не може стояти чогось більше. Як передає портал "Коментарі", про це написав у соцмережі Х речник угорського уряду Золтан Ковач.

Що насправді ховається за «незворотнім шляхом» України до НАТО: в Угорщині зробили заяву

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Він наголосив на суперечності у підході НАТО, зазначивши, що, хоча деякі лідери пропонують тісніші зв'язки, вони знають, що повноправне членство неможливе", — зазначив спікер.

Крім того, Сійярто підкреслив, що Угорщина погодилася на декларацію саміту НАТО лише за умови, що рішення про майбутнє членство України має бути ухвалене всіма державами-членами Альянсу одноголосно.

"Він також розкритикував зміну критеріїв хорошого союзника щодо НАТО, які тепер, схоже, включають підтримку України, а не фокус на колективній обороні та внутрішній силі", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що країни НАТО погодили текст підсумкової декларації саміту у Вашингтоні. Зокрема, там йдеться про те, союзники Альянсу візьмуть на себе зобов'язання підтримувати Україну на шляху до НАТО, пише Reuters. Крім того, у тексті підтверджується, що НАТО "зможе направити Україні запрошення приєднатися до альянсу, коли союзники погодяться та будуть виконані умови".

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи на Публічному форумі НАТО в рамках саміту у Вашингтоні, натякнув, що членству України в Альянсі має передувати припинення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" – незворотний шлях, але не більше: НАТО назвало умову запрошення України.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Китай зробив свій вибір у війні РФ проти України: яке рішення тепер готує НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини