Головна Новини Світ НАТО Фінляндія заговорила про розміщення на своїй території ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія заговорила про розміщення на своїй території ядерної зброї

Президент не проти розміщення ядерної зброї на території країни

2 березня 2024, 00:20
Поділіться публікацією:

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що його країна повинна мати реальний ядерний засіб стримування від потенційної агресії Росії.

Фінляндія заговорила про розміщення на своїй території ядерної зброї

Фінляндія остерігається агресії РФ. Фото з відкритих джерел

Президент допустив розміщення ядерної зброї на фінській території, якщо парламент країни змінить законодавство, яке наразі забороняє розміщення ядерної зброї у Фінляндії, попри вступ до НАТО.

"Фінляндія повинна мати реальний ядерний засіб стримування. І це те, що ми маємо, тому що НАТО практично дає нам три засоби стримування через наше членство. Перший – це військові, тобто солдати. Другий – це ракети, тобто боєприпаси. І третій – це ядерне стримування, яке можуть надати США", — заявив Александр Стубб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що якщо Україна програє війну РФ, диктатор Володимир Путін не зупиниться та нападе на країни НАТО, заявив на слуханнях Комітету з питань збройних сил Палати представників очільник Пентагону Ллойд Остін. "Якщо Путін досягне успіху в Україні, він не зупиниться. Путін продовжить більш агресивні дії в регіоні. А інші автократи в усьому світі будуть дивитися на це і будуть заохочені тим фактом, що це сталося і що ми не змогли підтримати демократичну державу", — наголосив глава Пентагону.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час боїв в Авдіївці та за межами міста російська армія застосовує різне озброєння і тактику, розповів заступник командира Третьої окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. За словами офіцера ЗСУ, ворог постійно адаптується, шукає різні шляхи та при цьому традиційно не береже особовий склад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини