Головна Новини Світ НАТО Франція підтримає конкретний план вступу України в НАТО, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція підтримає конкретний план вступу України в НАТО, але є нюанс

Поки що в Парижі не готові сказати, чи будуть дати чи календар для України, коли вона зможе приєднатися до НАТО

1 червня 2023, 15:00 comments1029
Поділіться публікацією:

Франція вважає за правильну ідею про те, щоб Україна отримала конкретний план на шляху до вступу в НАТО. Але це може статися, коли ризики безпеки зменшаться. Про це заявила міністр закордонних справ Катрін Колонна, повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Bloomberg".

Франція підтримає конкретний план вступу України в НАТО, але є нюанс

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Колона в кулуарах зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО в Осло заявила, що Франція наполягає на тому, щоб був розроблений шлях з етапами та послідовностями, щоб Україна могла, коли настане час, приєднатися до Альянсу в добрих умовах безпеки.

"Чи будуть дати чи календар, я не впевнена, бо є ще багато моментів для обговорення", — сказала міністр.

Хоча вступ України до НАТО – це питання "не сьогодні", сказала Колонна, "нам потрібно зробити більше, ніж у 2008 році", маючи на увазі угоду, досягнуту в Бухаресті, про те, що Україна зрештою приєднається до Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — держсекретар США Ентоні Блінкен не сумнівається, що Швеція незабаром може стати частиною НАТО. Заява зроблена на фоні нещодавньої телефонної розмови президента США Джо Байдена з переобраним президентом Туреччини – Реджепом Тайіпом Ердоганом. Імовірно, обговорювалася можливість продажу Анкарі нових американських винищувачів в обмін на відмову від блокування шведського просування в НАТО. Водночас євроатлантичні перспективи України залишаються туманними, хоч є певні очікування від саміту Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. Чого очікувати від НАТО в найближчому майбутньому – як Швеції, так і Україні, а також Росії, яка відкрито називає Альянс своїм ворогом і навіть нібито саме з ним воює на території нашої країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини