Головна Новини Світ НАТО Генсек НАТО назвав загальну суму допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО назвав загальну суму допомоги Україні

Озвучена загальна сума допомоги, яку Україна отримала від союзників за рік війни.

8 березня 2023, 16:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від союзників військового альянсу близько 150 млрд євро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Генсек НАТО назвав загальну суму допомоги Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації, країни світу висловили солідарність з Україною та намагаються її підтримати у війні проти Росії. Союзники надають Україні фінансову, військову та гуманітарну допомогу, щоб подолати наслідки російської агресії та вигнати окупаційні війська.

Перед зустріччю міністрів оборони ЄС та інших союзників України генсек НАТО Єнс Столтенберг озвучив загальну цифру допомоги України. Це вперше західні чиновники оприлюднили суму допомоги.

"Союзники НАТО за останній рік відправили Україні військову та фінансово-економічну підтримку на близько 150 млрд євро", — сказав Єнс Столтенберг та додав, що "65 млрд євро становила військова допомога".

Окрім того, очільник НАТО наголосив на потребі нарощувати виробництво снарядів та іншої військової техніки для оборони України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про слова міністра оборони України перед зустріччю зі своїми колегами, де Олексій Резніков назвав найбільший пріоритет України у постачанні зброї — системи протиповітряної оборони та боєприпаси.

Також "Коментарі" писав, що Олексій Резніков відповів, чи стоїть Україна за вибухами на газопроводі Nord Stream. За словами очільника Міноборони це не робота українського уряду. Таку ж думку має німецький колега Резнікова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини