Головна Новини Світ НАТО Холодна війна повернулась: Дуда назвав головну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Холодна війна повернулась: Дуда назвав головну причину

Анджей Дуда вважає, що Росія створила нестабільність у світі через свої імперські амбіції.

10 липня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що у світ знову повернулась ситуація холодної війни, а причиною цього стало відродження імперських амбіцій Росії. За словами польського лідера, Захід недостатньо реагував на агресивні дії Путіна.

Холодна війна повернулась: Дуда назвав головну причину

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Анджей Дуда в інтерв’ю виданню Politico назвав причиною нестабільності у світі Росію.

"Ми повинні бути чесними і сказати собі, що ситуація холодної війни повернулася, і це не через дії Сполучених Штатів, а через відродження імперських амбіцій Росії", — заявив Дуда.

За словами Дуди, Захід замало реагував на дії Володимира Путіна. Президент Польщі наголосив, що різких заяв та санкцій проти Росії було недостатньо, щоб зупинити російського диктатора, тому НАТО має відповідати сильніше.

"Захід не відреагував належним чином. Росія зміцнює і нарощує свою військову присутність у Калінінграді, і сьогодні це найбільш сильно мілітаризований шмат землі у світі. Росія також відкрито говорить про розміщення ядерної зброї в Білорусі, і ці дії є новою загрозою для НАТО, тому відповідь НАТО сьогодні має бути адекватною до рівня цієї загрози", — сказав Дуда.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі заявили, що Україна може бути незадоволена підсумками, які будуть ухвалені за результатами саміту НАТО у Вашингтоні.

Також "Коментарі" писали про заяву Анджея Дуди у якій він пояснив, чому Польща не відправляє в Україну одну з американських систем протиповітряної оборони. За словами Дуди, Польща повинна мати захист, щоб подбати про себе у разі виникнення небезпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини