Головна Новини Світ НАТО У Польщі засмутили: Україна може бути не зовсім задоволена підсумками саміту НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі засмутили: Україна може бути не зовсім задоволена підсумками саміту НАТО

Перспективи вступу України до НАТО Радослав Сікорський назвав "складним питанням"

10 липня 2024, 10:54 comments1238
Поділіться публікацією:

Україна може бути не повністю задоволена результатами саміту НАТО, який розпочався у столиці США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише "RMF FM".

У Польщі засмутили: Україна може бути не зовсім задоволена підсумками саміту НАТО

Радослав Сікорський. Фото: з відкритих джерел

Спілкуючись із представниками мас-медіа щодо перспектив вступу України до НАТО, Сікорський визнав, що це "складне питання", адже "немає нічого небезпечнішого, ніж ненадійні гарантії безпеки".

За його словами, сьогодні в НАТО існує переконання, що Україна може приєднатися до Альянсу лише тоді, коли закінчиться війна. Саме тому, визнав Сікорський, Київ, ймовірно, не буде задоволений "мостом у НАТО", прокладеним на саміті, оскільки він буде задоволений лише тоді, коли виграє війну.

"Але ми багато робимо для того, щоб це сталося", – наголосив топ-дипломат.

Сікорський додав, що на саміті союзники пообіцяють "величезну" матеріальну допомогу Україні у розмірі 40 мільярдів доларів на рік і буде сформовано групу країн, до якої також увійде Польща, для підписання угоди про співпрацю з Україною з питань безпеки.

"Передусім, ми покажемо, що ми єдині. НАТО створили для стримування агресивної Росії. Росія знову агресивна. НАТО перемогло вперше, переможе і вдруге", — підсумував міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — найближчими місяцями США та їхні союзники передадуть десятки тактичних систем протиповітряної оборони (ППО). Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров, розповідаючи про початок роботи на Вашингтонському саміті НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи пробудить удар по Охматдиту наших партнерів: що нам дасть саміт НАТО. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини