Головна Новини Світ НАТО Хто в НАТО проти вступу України до Альянсу: Ердоган назвав головну країну-противника
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто в НАТО проти вступу України до Альянсу: Ердоган назвав головну країну-противника

Ердоган підтвердив, що всередині Альянсу справді немає згоди щодо перспектив членства України в Альянсі

сьогодні, 15:14 comments1144
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що проти вступу України до НАТО виступає не лише низка країн, а й лідер Альянсу США. Вони не бажають прийому України до своїх лав. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву президент Туреччини зробив в інтерв'ю NBC News.

Хто в НАТО проти вступу України до Альянсу: Ердоган назвав головну країну-противника

Членство України у НАТО. Фото: із відкритих джерел

"Ці питання не слід вирішувати поспішно. Коли ми приймаємо рішення та обмірковуємо їх, ми завжди враховуємо думку інших держав-членів НАТО, обговорюємо можливі ситуації за переговорним столом та приймаємо остаточне рішення відповідним чином", — наголосив турецький лідер.

Видання зазначає, що зауваження Ердогана, найімовірніше, розчарують його українського колегу Володимира Зеленського, який продовжує наполягати, щоб партнери дали конкретні обіцянки щодо перспектив членства України в блоці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський назвав два питання щодо війни, які вдалося обговорити з Ердоганом.

Також видання "Коментарі" повідомляло – всі країни-члени Північноатлантичного альянсу будуть насправді у безпеці лише тоді, коли Україна стане повноправним членом НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив глава МЗС Болгарії Іван Кондов, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Болгарії.

Раніше "Коментарі" писали – нинішня війна України та Росії – це не просто регіональний конфлікт, який можна вирішити шляхом переговорів. Україна ніколи не визнає територіальних претензій Росії, як Росія ніколи не визнає територіальну цілісність України. Так буде принаймні найближчі 20 років. Тому, незважаючи на те, що вказано у нашій Конституції, ні ЄС, ні НАТО Україні найближчим часом не світять. Про це в ексклюзивному інтерв'ю розповів експерт Аналітичної групи "Левіафан" Микола Мельник.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини