Головна Новини Світ НАТО Хто замість Столтенберга: з'явився ще один можливий кандидат на пост генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто замість Столтенберга: з'явився ще один можливий кандидат на пост генсека НАТО

За інформацією Bloomberg, на посаду генерального секретаря Альянсу претендує президент Румунії Клаус Йоханніс

23 лютого 2024, 08:22
Поділіться публікацією:

Румунія повідомила країни НАТО про те, що планує висунути на пост генерального секретаря Альянсу свого президента Клауса Йоханіс. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg".

Хто замість Столтенберга: з'явився ще один можливий кандидат на пост генсека НАТО

Клаус Йоханніс. Фото з відкритих джерел

ЗМІ стало відомо, що висування кандидатури президента Клауса Йоханніса ускладнить зусилля інших союзників щодо призначення прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте наступним генсеком Північноатлантичного альянсу.                                                           

Неназвані європейські та американські чиновники у коментарі виданню висловили сумнів у шансах Йоханіса. Деякі з них заявили, що румунська спроба, ймовірно, просто затягне процес, перш ніж Рютте зрештою стане генсеком.

Декілька американських чиновників розповіли Bloomberg, що президент Джо Байден високо оцінює обох кандидатів, але США вже віддали перевагу Рютті.

Країни НАТО намагаються домовитися про наступника чинного генсека Йєнса Столтенберга на момент зустрічі міністрів закордонних справ у Брюсселі на початку квітня з нагоди 75-річчя Альянсу.                                                                                                                                      

Читайте також на порталі "Коментарі" — надто критично налаштована до Росії: хто заблокував обрання фон дер Ляйєн генсеком НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – уряди західних країн почали все частіше попереджати про можливий напад Росії на країни НАТО – такі застереження ґрунтуються на нових оцінках військового потенціалу Росії та її загроз безпеці Альянсу. Про це пише "Financial Times".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини