Головна Новини Світ НАТО Інтриги щодо нового генсека НАТО більше немає: Столтенберг дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Інтриги щодо нового генсека НАТО більше немає: Столтенберг дав відповідь

Єнс Столтенберг залишається генсеком НАТО ще на рік

4 липня 2023, 15:05 comments3608
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що термін його повноважень на чолі Альянсу продовжили ще на рік. Тому він залишається біля керма блоку до 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Столтенберг написав у себе в Twitter.

Інтриги щодо нового генсека НАТО більше немає: Столтенберг дав відповідь

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек висловив подяку членам Альянсу за надану довіру та пропозицію продовжити термін його перебування на посаді генерального секретаря до 1 жовтня 2024 року.

"Трансатлантичний зв'язок між Європою та Північною Америкою забезпечує нашу свободу та безпеку вже майже 75 років, і у більш небезпечному світі наш Альянс важливий як ніколи", – написав Столтенберг.

Про продовження мандата Столтенберга стало відомо ще минулого тижня. Адже жоден із потенційних наступників Столтенберга, таких як прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, міністр оборони Великобританії Бен Уоллес або прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, так і не зміг отримати підтримки 31 держави-члена НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим ближче саміт НАТО, який пройде у Вільнюсі 11-12 липня, тим більше від української влади різноманітних заяв із цього приводу. У черговому інтерв'ю телеканалу CNN президент України Володимир Зеленський закликав голову Білого дому Джо Байдена вже зараз офіційно запросити нашу країну до НАТО. Наголосивши, що розуміє – власне вступ стане можливим лише після закінчення повномасштабної російсько-української війни. А у вечірньому зверненні 3 липня Зеленський наголосив, що убезпечити Європу від будь-яких агресій можна лише разом з Україною – і лише разом з Україною в НАТО. Саме тому, вважає він, має бути досягнуто визначеності щодо цієї самої безпеки та нашого майбутнього в Альянсі. Експерти продовжують аналізувати для видання "Коментарі" український натиск у ракурсі євроатлантичної інтеграції, а також – що ми можемо отримати на вільнюському саміті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини