Головна Новини Світ НАТО Ми зв'язуємо одну руку українським військовим: Столтенберг емоційно звернувся до союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми зв'язуємо одну руку українським військовим: Столтенберг емоційно звернувся до союзників

Генсек НАТО пояснив, чому заборона на удари по РФ ускладнює оборону України

27 травня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг продовжує наполягати на тому, щоб союзники якнайшвидше переглянули обмеження на заборону Україні бити по РФ західною зброєю на фоні прикордонних боїв у Харківській області. Як передає портал "Коментарі", таку заяву Столтенберг зробив на прес-конференції в Софії.

Ми зв'язуємо одну руку українським військовим: Столтенберг емоційно звернувся до союзників

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Єнс Столтенберг зазначив, що Україна воює у загарбницькій війні і, за міжнародним правом, має право на самооборону.

"Право на самооборону включає право ударяти по легітимних військових цілях за межами України. Це частина самооборони. Ми бачимо, як це чітко видно зараз у боях у Харківській області, тому що російські війська знаходяться на території Росії, атакуючи на кордоні українську територію", – пояснив генсек НАТО.

Він додав, що лінія фронту проходить більш-менш лінією кордону, і, якщо ви не можете атакувати російські сили по той бік фронту, тому що вони по той бік кордону, тоді ви дійсно знижуєте здатність українських сил оборонятися. У таких умовах росіяни можуть атакувати, не будучи атакованими у відповідь.                                                        

Столтенберг у цьому контексті закликав союзників, які наклали обмеження на застосування переданої ними зброї, переглянути ці обмеження.

"Мій меседж полягає в тому, що ми маємо розглянути ці обмеження, тому що, маючи надто багато обмежень, ми зв'язуємо одну руку українським збройним силам", – наголосив генсек НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — заклик Столтенберга дозволити Україні удари по РФ: Італія здивувала своєю реакцією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини