Головна Новини Світ НАТО Роблес відповіла, чи будуть солдати НАТО брати участь у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Роблес відповіла, чи будуть солдати НАТО брати участь у війні в Україні

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що іспанські солдати не будуть брати участь у війні на території України.

26 лютого 2023, 12:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На думку міністр оборони Іспанії Маргарити Роблес жоден іспанський солдат не буде воювати в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Роблес для видання La Vanguardia.

Роблес відповіла, чи будуть солдати НАТО брати участь у війні в Україні

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес виключила можливість того, що солдати з її країни можуть взяти участь у війні проти Російської Федерації на території України.

"Це абсолютно неможливий сценарій, його не існує. Іспанські солдати втрутилися б лише у разі агресії проти однієї з країн НАТО. Ніколи, ніколи, жоден солдат із країни НАТО, а Іспанія є однією з них, не братиме участі у війні в Україні. Ніколи, ніколи", — говорить очільниця міністерства оборони Іспанії Маргарита Роблес

Міністерка заявила, що іспанські солдати могли б почати військові дії тільки в тому випадку, якби хтось здійснив напад на члена НАТО. Тоді б країна могла звернутись до військового альянсу та активувати п’яту статтю, згідно з якою напад на одного члена НАТО є нападом на всі країни, що входять у союз.

Під час інтерв’ю Роблес запитали про Росію, яка можливо обходить санкції біля берегів Сеути, частини території Іспанії, що знаходиться в Африці. Керівниця міністерства оборони Іспанії не змогла підтвердити чи спростувати інформацію про такі дії Росії.

"Чесно зізнаюся, у мене немає інформації про зв'язок з цим", — сказала Роблес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан шкодить не тільки Україні. Угорщина дала сигнал про затримку для Фінляндії та Швеції.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який назвав план Заходу щодо майбутнього Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

fghfgh

26 лютого 2023, 17:42

Хватит дрoчить или встречаться с неадекватными телками. Есть сайт где тусуются адекватные девушки которые знают что хотят либо секса либо отношений! Потратьте пару минут и вы сами убедитесь, вот сайт ----- https://min.lc/vix


Новини