Головна Новини Світ НАТО МЗС України відреагувало на вступ Фінляндії до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС України відреагувало на вступ Фінляндії до НАТО

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба привітав вступ Фінляндії до військового альянсу та наголосив назвав найкраще рішення для безпеки Європи.

4 квітня 2023, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що радий входженню Фінляндії до НАТО, проте додав, що найкраще рішення для безпеки Європи це ступ України до військового альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

МЗС України відреагувало на вступ Фінляндії до НАТО

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба зустрівся у штаб-квартирі НАТО з генеральним секретарем Єнсом Столтенбергом. Під час цієї зустрічі український політик привітав Фінляндію зі вступом до НАТО.

"Ми всі сьогодні раді за Фінляндію", — заявив Дмитро Кулеба.

Кулеба вважає, що рішення прийняти скандинавську країну до Альянсу стане зміною старих стратегій, які існували в Європі. Також очільник МЗС згадав у своїй промові і про Україну.

"Вступ Фінляндії є чітким сигналом про те, що настав час перегляду старих стратегій і старих уявлень і немає кращого рішення для забезпечення євроатлантичної безпеки в цілому, ніж остаточне членство України в НАТО", — сказав Кулеба.

Нагадаймо, що після повномасштабного вторгнення в Україну військових Росії, Фінляндія разом зі Швецією подала заявки на вступ до НАТО. Після погодження всіх 30 членів військового альянсу, країну офіційно прийняли до союзу 4 квітня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Москві відреагували на вступ Фінляндії до НАТО. Речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що такі дії Заходу зазіхають на безпеку Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали, що Столтенберг відреагував на погрози Росії щодо членства Фінляндії в НАТО. У МЗС РФ заявили, що будуть стягувати війська до спільного кордону з новим членом НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини