Головна Новини Світ Росія У Кремлі відповіли на вступ Фінляндії до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відповіли на вступ Фінляндії до НАТО

Речник Кремля Дмітрій Пєсков відреагував на приєднання Фінляндії до військового альянсу та заявив, що ця ситуація відрізняється від проблем в Україні.

4 квітня 2023, 13:40 comments7630
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Фінляндія стала 31 членом НАТО. Таким чином військовий альянс збільшить свій спільний кордон з Росією ще на 1340 км, що не подобається керівництву РФ. Речник Кремля Дмітрій Пєсков заявив, що це зазіхання на безпеку Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відповіли на вступ Фінляндії до НАТО

Речник Кремля Дмітрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Генсек НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що Фінляндія стала новим членом військово альянсу 4 квітня під час урочистих подій до 74 річниці від дня створення НАТО, які проходитимуть у Брюсселі. Російське керівництво не залишило поза увагою розширення кордонів НАТО.

"Вступ Фінляндії до НАТО – це чергове загострення ситуації, розширення альянсу – зазіхання на безпеку Росії", - сказав речник Кремля Дмітрій Пєсков.

Окрім того, російський політик з адміністрації Путіна додав, що ситуація зі вступом Фінляндії до НАТО значно відрізняється від проблем в Україні. Дмітрій Пєсков каже, що "Фінляндія ніколи не була антиРосією".

Нагадаймо, що першими на повідомлення про вступ Фінляндії до НАТО відреагували у російському Міністерстві закордонних справ. Там заявили, що реакцією Росії буде посилення військового потенціалу на спільному кордоні з новим членом НАТО. На такі заяви МЗС РФ відповів генсек НАТО Єнс Столтенберг. Керівник Альянсу заявив, що Росія сама спровокувала вступ до НАТО Фінляндії, пригадавши напад на Грузію, анексію Криму та повномасштабне вторгнення в Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про велику дипломатичну поразку Путіна.

Також "Коментарі" писали, що Столтенберг прокоментував позицію НАТО щодо вступу України до військового альянсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/198863
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини