Головна Новини Світ НАТО На Заході вже відкрито говорять, що НАТО не допомагатиме Україні для перемоги: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході вже відкрито говорять, що НАТО не допомагатиме Україні для перемоги: деталі

Київ так і не отримав очікуваного запрошення до Альянсу

13 липня 2024, 14:32 comments5315
Поділіться публікацією:

На ювілейному саміті НАТО у Вашингтоні, який весь останній рік так чекав на Київ, Україна отримала багато, але тільки не те, що хотіла. Протягом кількох місяців напередодні саміту Київ та його найактивніші прихильники наполягали на тому, щоб українці отримали офіційне запрошення вступити до Альянсу. Вашингтон і Берлін із самого виступили проти, тому більша частина роботи саміту по Україні зводилася до того, щоб зібрати втішні призи та вирішити прогалини з військовою допомогою. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Foreign policy".

На Заході вже відкрито говорять, що НАТО не допомагатиме Україні для перемоги: деталі

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Адміністрація Байдена також виступила за те, що вона назвала "мостом" до членства України в НАТО, який включатиме нарощування спільних програм навчання, створення нової командної структури Альянсу для координації військової допомоги, яка надходить в Україну, та направлення до Києва нового постійного представника.

Журналісти звертають увагу, що низка чиновників альянсу зі Східної Європи розчарована тим, що НАТО не змогло зробити більше – зокрема надати офіційне запрошення.

Видання пише, що саміт у Вашингтоні виявив головну суперечність у стратегії Заходу щодо підтримки України: військові постачання допомогли Україні дати відсіч російським силам, але не дозволяють виграти війну.

"Українцям для перемоги потрібне щось більше, ніж те, що ми їм передали", — визнав голова Військового комітету альянсу Роб Бауер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у підсумковій заяві саміту НАТО йдеться про те, що Україна отримає запрошення до Альянсу, коли союзники погодяться і Київ виконає всі необхідні умови. При цьому Угорщина вже тонко натякнула, що поки що абсолютно всі члени Альянсу не підтвердять свою згоду, жодного запрошення України до Альянсу не буде. Чим закінчився саміт НАТО для України? Чи не складається враження, що з Росією тривають закулісні торги щодо членства України в НАТО? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини