Головна Новини Світ НАТО НАТО демонструє страх і слабкість: на що може зважитися Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО демонструє страх і слабкість: на що може зважитися Росія

НАТО продовжує грати у гру «раціоналізуй маніяка»

11 липня 2024, 13:31
Поділіться публікацією:

НАТО знову повторює свою помилку, яку уже робило неодноразово раніше, вважає політолог Петро Олещук.

НАТО демонструє страх і слабкість: на що може зважитися Росія

НАТО

За його словами, всі "мости" до НАТО та "незворотність" вступу – це намагання вирішити дві несумісні між собою задачі: показати власним громадянам та українцям, що Україна "стала ближчою до НАТО", але зробити так, аби одночасно показати росіянам, що все ж ні, не стала.

Політолог каже, що перший приклад подібної політики українці побачили ще 2008 року, і з цього часу нічого не змінилося. За його словами, політичні радники змушені вигадувати нові і нові "мости", вичерпуючи обмежений потенціал природної мови.

"При тому, що уже геть не зрозуміло, для кого вони це роблять? Переконують самих себе? Переконують українців? Так українцям байдуже на ці формулювання, вони чекають на щось матеріальне та конкретне. Переконують росіян? Вони теж цього не розуміють. Сьогодні "дімон" уже встиг висловитися з цього приводу, що, мовяляв, якщо шлях України до НАТО — незворотній, то треба знищити Україну, а краще — і Україну, і НАТО", — відзначив Олещук.

За його словами, головне, що політики з НАТО намагаються грати у гру "раціоналізуй маніяка". Класичний приклад, на його думку, історія з дозволом для Польщі збивати поруч зі своїм повітряним простором російські ракети. Поляки, каже експерт, наче, спершу погодилися і навіть зафіксували цей пункт, хоча і дещо розмито, у безпековій угоді з Україною, а потім, одержавши "прочухана" від США, відмовилися від цього. У Білому Домі досі вважають, що збиття російських ракет у небі України росіяни можуть вважати "агресією" з боку НАТО.

"Ну тобто вони хочуть знайти раціональні причини для самообмеження терориста, який за кілька днів до того віддав наказ на знищення дитячої лікарні", — підкреслив експерт.

Окрім того, Олещук навів ще один приклад такої політики — рішення щодо розміщення з наступного року у Німеччині американських ракет, включно з легендарними "томагавками".

"Очевидно, що це для стримування росіян. Але чому у Німеччині а не у Польщі? Мабуть, бо Польща — колишня держава "Варшавського блоку", і там не можна розміщувати "томагавки", бо росіяни ще сприймуть це як агресію. Цим вони роблять гірше уже не нам, а собі. Настільки виразна демонстрація страху та слабкості — це виклик для росіян. Тут можуть уже почати працювати інстинкти хижака. А чому б не спробувати вирішити усі проблеми з Україною та НАТО одним ударом? Тим більше, що їх же "провокують" — пообіцяли "незворотній" шлях до НАТО для України", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР також вважають, що НАТО своєю несміливістю провокує Росію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини