Головна Новини Світ НАТО Після рішення саміту НАТО у Верховній Раді насторожили заявою про тривалість війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Після рішення саміту НАТО у Верховній Раді насторожили заявою про тривалість війни

Члени НАТО підігрують Росії, відмовляючись вносити конкретику у питання членства України в Альянсі

11 липня 2024, 12:00 comments9295
Поділіться публікацією:

Рішення Вашингтонського саміту НАТО про те, що повноцінне членство України в Альянсі є незворотним, безумовно, важливе, говорить нардеп Іванна Климпуш-Цинадзе. За її словами, зроблено ще один крок не тільки до мети України, а і до миру в регіоні. Країни-члени будуть продовжувати підтримувати Україну на її шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО.

Після рішення саміту НАТО у Верховній Раді насторожили заявою про тривалість війни

Україна НАТО

Водночас, як підкреслила нардеп, у цьому рішенні мали б бути вказані конкретні часові рамки, а також чітка дорожня карта приєднання України.

"І поки цієї конкретики немає, нерішучість союзників лише додаватиме рішучості Путіну у його агресії проти України та вільного світу. Він використовуватиме усі можливості поглибити розбіжності всередині Альянсу щодо України. І ця війна може тривати невизначено довго", — відзначила нардеп.

На її думку, Росії просто б довелося проковтнути членство України в Альянсі, як раніше вона проковтнула членство Фінляндії та Швеції.

"Бачачи абсолютну єдність, чіткість, силу, зосередженість партнерів по НАТО довкола України, Росія би змушена була прийняти це. Тому і нам, і партнерам варто спільно працювати, щоби змінити уявлення тих, хто все ще вважає, що якось може вплинути на ескалацію чи деескалацію війни в Україні", — заявила нардеп.

Окрім того, вона підкреслила, що Росія не потребує приводів для ескалації.

"Вона їх сама вигадує, коли їй це потрібно, і нерішучість Заходу її у цьому лише надихає", — сказала політик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що попри те, що всі говорять про те, що Україна неодмінно стане членом Альянсу, в підсумковому комюніке членів НАТО є пункт, який може свідчити про зворотне.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини