Головна Новини Світ НАТО НАТО готується привести ядерну зброю до бойової готовності: Столтенберг пояснив, що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО готується привести ядерну зброю до бойової готовності: Столтенберг пояснив, що відбувається

У НАТО стривожені висхідною загрозою з боку Росії та Китаю

17 червня 2024, 08:15 comments1397
Поділіться публікацією:

Північноатлантичний Альянс веде переговори про розгортання більшої кількості ядерної зброї на тлі зростання загрози з боку Росії та Китаю. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Telegraph зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

НАТО готується привести ядерну зброю до бойової готовності: Столтенберг пояснив, що відбувається

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек зазначив, що блок має показати свій ядерний арсенал світу, щоб надіслати пряме послання ворогам.

Він повідомив, що між членами Альянсу проводяться консультації щодо виведення ракет зі сховищ та приведення їх у стан бойової готовності – як засобу стримування.

"Я не вдаватимуся до оперативних деталей щодо того, скільки ядерних боєголовок має бути в бойовому складі, а скільки – на зберіганні, але ми повинні консультуватися з цих питань. І саме це ми робимо", – заявив Єнс Столтенберг.

При цьому генсек сказав, що ядерна прозорість має бути наріжним каменем ядерної стратегії НАТО, щоб підготувати Альянс до того, що він назвав "небезпечнішим світом".

Видання зазначає, що 10 років тому, коли Єнс Столтенберг очолив блок, ядерні навчання проводилися в умовах повної таємності.

Зараз він відкрито хвалить 32 союзників за їхній внесок у стримування, зокрема Нідерланди за нещодавні інвестиції в винищувачі подвійного призначення, які можуть нести американську ядерну зброю.

"Прозорість допомагає донести прямий сигнал про те, що ми, звісно, є ядерним альянсом", – йдеться у повідомленні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Столтенберг назвав країну НАТО, яка ніяк не братиме участі у допомозі Україні, але при цьому не перешкоджатиме тому, щоб інші члени Альянсу активно включалися до процесу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

17 червня 2024, 07:28

Клоун-убийца на конференции заявил, что оружия для победы нет. Так зачем вся эта могилизация, а? До последнего украинца, да? И для того, чтобы потянуть время для набивания карманов зе-выблядками разворовывая помощь и обдирая народ.


Новини