Головна Новини Світ НАТО НАТО повністю "мертве" і США вийдуть з альянсу: у ЄС нагадали про попередження Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО повністю "мертве" і США вийдуть з альянсу: у ЄС нагадали про попередження Трампа

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон нагадав, як Трамп погрожував вийти з НАТО і залишити Європу без допомоги у разі нападу

10 січня 2024, 16:17
Поділіться публікацією:

Єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон розповів, що Дональд Трамп, ще будучи президентом США, на зустрічі заявив єврочиновникам, що Штати вийдуть з НАТО і що Європа не повинна розраховувати на допомогу у разі війни. Про це Бретон сказав на панельній дискусії щодо безпеки викликів, організованої групою Європарламенту Renew Europe.

НАТО повністю "мертве" і США вийдуть з альянсу: у ЄС нагадали про попередження Трампа

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Єврокомісар згадав цей епізод у відповіді на запитання про те, чи усвідомили у європейських компаніях оборонпрому необхідність серйозно збільшувати виробництво.

За його словами, нагальне розуміння такої потреби з'явилося з початком повномасштабної війни Росії проти України, але перший "тривожний дзвінок" пролунав ще під час переговорів із тодішнім президентом США Дональдом Трампом у 2020 році.

Бретон навів зразкові слова Трампа на зустрічі з президентом Євркомісії Урсулою фон дер Ляйєн у січні 2020 року, де він також був присутній.

"Дональд Трамп сказав Урсулі: "Ви повинні розуміти, що якщо на Європу нападуть, ми в жодному разі не прийдемо вам на допомогу. І, між іншим, НАТО взагалі "мертве" і ми вийдемо з НАТО", – згадує єврокомісар.

За його словами, після того Трамп додав, що Німеччина заборгувала США мільярди доларів, які свого часу не інвестувала в оборону як союзник у НАТО.

"Це було дуже серйозним тривожним дзвінком. І це може повторитися. Тому зараз ми краще, ніж будь-коли розуміємо, що ми – один на один. Звичайно, майже всі ми – члени НАТО, і у нас є союзники. Але у нас немає інших варіантів, окрім як різко збільшувати виробництво – щоб бути готовими, хоч би що трапилося", – сказав єврокомісар.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи має Трамп мати імунітет від судового переслідування: що думають американці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 січня 2024, 17:17

То що синки, захистив вас юдейський Фюрер? Ви справді сподівались примусити смердів захищати вас? Чи ви на українських корумпованих багатіїв сподівались? Так вони і свої статки захищати не прагнуть, вони окупанта радо зустрінуть. Їм буде чим поділитись вони вже домовились.


Новини