Головна Новини Світ НАТО НАТО рекордно збільшив спільний військовий бюджет на 2024 рік: про яку суму йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО рекордно збільшив спільний військовий бюджет на 2024 рік: про яку суму йдеться

Країни НАТО збільшили військовий бюджет на наступний рік на 12%

14 грудня 2023, 08:48 comments1108
Поділіться публікацією:

НАТО збільшить спільні витрати оборонного альянсу наступного року. Очікується, що військовий бюджет збільшиться на 12% до 2,03 мільярда євро у 2024 році. Цивільний бюджет збільшиться на 18% трохи більше 438 мільйонів євро. Як передає портал "Коментарі", про це повідомили у прес-службі Альянсу.

НАТО рекордно збільшив спільний військовий бюджет на 2024 рік: про яку суму йдеться

НАТО. Фото: з відкритих джерел

Замгенсека НАТО Мірча Джоане зазначив, що збільшення та розширення використання спільного фінансування НАТО дозволяє членам Альянсу більш ефективно долати спільні виклики безпеки. "Спільне фінансування демонструє солідарність та колективну волю членів Альянсу. У турбулентні часи нам це потрібно як ніколи", – сказав він.

Цивільний бюджет НАТО забезпечує кошти на персонал, операційні витрати та витрати на програми штаб-квартири НАТО та її міжнародного персоналу. Військовий бюджет покриває операційні витрати штаб-квартири Командної структури НАТО, місій та операцій у всьому світі. Третім основним елементом спільного фінансування НАТО є Програма інвестицій у безпеку НАТО, яка охоплює великі будівельні роботи та інвестиції в систему командування та управління. Граничний обсяг програми на 2024 рік становить 1,3 мільярда євро, що на 30% більше, ніж 2023 року.

"Бюджети спільного фінансування зміцнюють НАТО, забезпечуючи основні сили та засоби, сприяючи стримуванню, обороні та оперативній сумісності, а також підтримуючи консультації та прийняття рішень на найвищому рівні", — заявили в НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підтвердив, що майбутнє України в НАТО, але є один нюанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини