Головна Новини Світ НАТО НАТО розпочинає ядерні навчання: стала відома місія, яку будуть відпрацьовувати
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО розпочинає ядерні навчання: стала відома місія, яку будуть відпрацьовувати

Ядерні навчання розпочнуться уже наступного тижня

сьогодні, 18:11
Поділіться публікацією:

НАТО розпочне щорічні ядерні навчання Steadfast Noon у понеділок, як заявив генеральний секретар Альянсу Марк Рютте під час прес-конференції в Лондоні.

НАТО розпочинає ядерні навчання: стала відома місія, яку будуть відпрацьовувати

НАТО

До навчань залучать близько 60 літаків, включно з винищувачами F-35A і стратегічними бомбардувальниками B-52, з 13 країн-членів НАТО.

"У непевному світі життєво важливо, щоб ми випробовували нашу оборону і зміцнювали її, щоб наші супротивники знали, що НАТО готовий і здатний відповісти на будь-яку загрозу", – сказав Рютте після зустрічей з прем'єр-міністром Британії Кіром Стармером і президентом України Володимиром Зеленським.

Навчання зосереджені на повітряному просторі Великої Британії, Північного моря, а також на територіях Бельгії та Нідерландів. Хоча бойова зброя під час навчань не застосовуватиметься, військові відпрацьовуватимуть сценарії, де авіація транспортує американські ядерні боєголовки. У тренуваннях, що триватимуть близько двох тижнів, візьмуть участь близько 2000 військовослужбовців.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ регулярно шантажує країни НАТО застосуванням ядерної зброї. Там навіть виразили впевненість в тому, що після зміни ядерної доктрини, у погрози РФ почали вірити і, буцімто, вже готові до діалогу з нею.

Також портал "Коментарі" розповідав , що напередодні в МЗС країни-агресора заявили, що можливість виникнення ядерної війни різко зросла. Як заявила офіційний представник МЗС країни-агресора Росії Марія Захарова, "деструктивна політика" Заходу загрожує прямим військовим зіткненням ядерних держав. Також представник російського зовнішньополітичного відомства вказала, що країнам-членам НАТО необхідно "одуматися і усвідомити катастрофічні наслідки їхньої провокаційної політики, а не слідувати бездумно американському курсу".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини