Головна Новини Світ НАТО НАТО звинуватило дві країни в запуску шпигунських повітряних куль
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО звинуватило дві країни в запуску шпигунських повітряних куль

Китай та Росія стоять за шпигунськими повітряними кулями, на думку очільника НАТО Єнса Столтенберга.

13 лютого 2023, 15:34 comments1397
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку лютого Пентагон заявив, що в небі США перебуває невідомий літальний об’єкт. Через кілька днів він був збитий армією США, а американська влада звинуватила Китай у шпигунстві. Наступні кілька днів подібні об’єкти бачили в небі Південної Америки, Канади та інших країн. Очільник НАТО назвав дві країни, які відповідальні за ці об’єкти. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

НАТО звинуватило дві країни в запуску шпигунських повітряних куль

Генсек НАТО звинуватив дві країни у запуску шпигунських зондів. Фото з відкритих джерел

США звинуватили Китай у веденні шпигунської діяльності через інцидент з повітряною кулею в американському повітряному просторі. Китай відкинув звинувачення заявивши, що це був дослідницький зонд. Через кілька днів подібні об’єкти спостерігали ще в кількох точках світу.

Генерал США Глен ВанХерк, який наглядає за північноамериканським небом, сказав, що на даному етапі важко стверджувати, що це за об’єкти та наголосив та додав "не можна виключити — навіть можливість прибульців".

Проте генсек НАТО Столтенберг під час свого виступу 13 лютого чітко назвав дві країни, які відповідальні за ці пристрої.

"Те, що ми бачили над Сполученими Штатами, є частиною моделі, за якою Китай і Росія посилюють стеження за союзниками по НАТО", — сказав Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Путін починає нові наступальні дії в Україні та додав, що російський президент не планує мирних переговорів.

Також "Коментарі" повідомляли про повітряну куля в небі Китаю. Керівництво комуністичної країни звинувачує Сполучені Штати у шпигунстві та порушенні повітряного простору Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини