Головна Новини Світ Китай Повітряна куля в небі Китаю. Керівництво країни звинувачує США у шпигунстві
commentss НОВИНИ Всі новини

Повітряна куля в небі Китаю. Керівництво країни звинувачує США у шпигунстві

В Китаї зафіксували невідомий літальний об'єкт. Керівництво країни звинувачує США у незаконному перетині повітряного простору та шпигунстві.

13 лютого 2023, 12:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай виявив непізнаний літальний об'єкт біля міста Жичжао на березі Жовтого моря, повідомляють китайські ЗМІ. Тим часом Міністерство закордонних справ у Пекіні звинуватило США в тому, що їхні повітряні кулі неодноразово залітали в повітряний простір Китаю без дозволу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Повітряна куля в небі Китаю. Керівництво країни звинувачує США у шпигунстві

Китай звинувачує США у шпигунстві. Фото з відкритих джерел

Поява невідомого літального об’єкта біля узбережжя Китаю сталася після серії повідомлень про те, що подібні об’єкти були помічені та збиті над США та Канадою. На початку лютого Пентагон назвав повітряну кулю над своєю територією шпигунським пристроєм Китаю та збив її.

Тепер повітряні об’єкти виявили над Китаєм, а речник МЗС Ван Веньбінь звинуватив США у неодноразовому незаконному перетині їх повітряного простору американськими приладами.

"Тільки з минулого року американські висотні повітряні кулі незаконно перетнули повітряний простір Китаю понад 10 разів без схвалення відповідних китайських органів", — сказав Ван.

Окрім перетину повітряного простору, Китай звинуватив США і в шпигунстві.

"Довгий час США зловживали своїми власними технологічними перевагами, щоб здійснювати широкомасштабне та невибіркове прослуховування телефонних розмов і крадіжку секретів з усього світу, включно зі своїми союзниками", — сказав Ван, додавши, що США "найбільший у світі постійний злочинець та імперія стеження".

Невідомий об'єкт, який виявили рибалку 12 лютого незабаром влада Китаю планує збити та закликала громадян бути обережними та фотографувати можливі уламки пристрою.

"Якщо уламки падають поблизу вашого судна, будь ласка, зробіть фотографії, щоб задокументувати це. Якщо дозволяють умови, будь ласка, допоможіть нам дістати уламки", — повідомили в МЗС Китаю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пентагон подав тривожну інформацію про китайську повітряну кулю.

Також "Коментарі" писали про те, чому військові використовують повітряні кулі для шпигунства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини