Головна Новини Світ НАТО Названа справжня причина, чому члени НАТО не реагують на російські провокації з дронами
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа справжня причина, чому члени НАТО не реагують на російські провокації з дронами

НАТО жодним чином не реагує на російські провокації, бо знає, що не їм стримувати навалу росіян, а українцям

9 вересня 2024, 16:02 comments1003
Поділіться публікацією:

Ще один російський БПЛА порушив повітряний простір НАТО. Тепер — через Латвію. Реакція — лише заяви, відзначає колишній посол України в США Валерій Чалий. За його словами, західні партнери просто розбираються навмисно чи ненавмисно російський безпілотник порушив повітряний простір країни НАТО.

Названа справжня причина, чому члени НАТО не реагують на російські провокації з дронами

Російський шахед

"Якби зараз Україна не була де-факто гарантом безпеки країн НАТО, можна було просто констатувати факт недооцінки російської загрози. А так, вони заспокоїлися — бо українці, ціною десятків тисяч життів, стримують цю навалу… Стримують наодинці з ворогом, хоч і при допомозі партнерів", — відзначив Чалий.

За його словами, в геополітиці немає справедливості чи моралі. Втім, додає дипломат, необхідно знайти спосіб, щоб одноосібна оборона України стала колективною і зробити це якомога скоріше. При цьому він нагадав, що ультиматум росіяни в грудні 2021 року направляли до НАТО і Вашингтону, а напали на Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу російські ракети та дрони все частіше порушують повітряний простір країн НАТО. Зокрема, часто вони залітають в Польщу та Румунію. Зокрема, в Румунії російський "шахед" навіть зіткнувся із землею. Втім у Міноборони країни відзначили, що то був пустир, тому ніхто не постраждав. У відомстві заявили, що різко засуджують такі дії Росії. А у міністерстві закордонних справ закликали РФ не піднімати градус ескалації.

Окрім того, як відзначив директор Центру з протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, останнім часом частота вторгнень російських безпілотників у повітряний простір країн НАТО зросла, що, може свідчити про нову тактику Кремля. Коваленко зазначив, що слабка відповідь Альянсу лише спонукає Росію до нових провокацій.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини