Головна Новини Світ НАТО Названо країни Альянсу, які категорично проти членства Україні в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо країни Альянсу, які категорично проти членства Україні в НАТО

Як повідомив в інтерв'ю виданню "Главред" дипломат Олександр Хара, проти членства України в НАТО виступають США, Німеччина та Угорщина

1 липня 2024, 13:46 comments2974
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати Америки є ключовим противником вступу України до НАТО. Також проти виступають Німеччина та Угорщина, яка веде свою гру та розвиває співпрацю з Китаєм, що загрожує безпеці Альянсу, говорить дипломат, експерт Центру оборонних стратегій Олександр Хара.

Названо країни Альянсу, які категорично проти членства Україні в НАТО

Україна НАТО

Зокрема, він прокоментував заяву посла України в Литві Петра Башти про те, що три держави НАТО не підтримують вступ Києва до Альянсу. За словами Хари, головним противником є США, від позиції Вашингтона залежить євроатлантичний шлях України загалом.

Цілком очевидно, каже дипломат, що Сполучені Штати Америки — це противник №1 прийняття України до НАТО. Якби США були готові прийняти Україну до Альянсу, інші країни могли б змінити свою думку, оскільки для них Штати є "ядерною парасолькою" та найбільшою частиною оборонних спроможностей. Крім того, Вашингтон має важелі впливу на будь-кого, включаючи Угорщину, додав експерт.

Окрім того, підкреслює він, проти також виступає Німеччина, принаймні доти, доки канцлером залишається Олаф Шольц, оскільки він вважає, що такий крок викличе суттєву ескалацію у війні. Проте, якщо зміниться політичний ландшафт у Німеччині, можливо, позиція щодо вступу України до НАТО також зміниться, підкреслив дипломат.

Третьою країною, яка виступає проти вступу України до Альянсу, є Угорщина. Голова уряду Віктор Орбан намагається використати ситуацію для отримання політичних преференцій. При цьому, каже Хара, Орбан намагається утриматися при владі, тому співпрацює із РФ та Китаєм.

Дипломат додав, що у той час, коли Європа намагається зменшити свою залежність від Китаю, особливо в чутливих галузях, таких як комунікації, Угорщина залишається хабом для корпорації Huawei і не збирається зменшувати свою залежність від Китаю, а навпаки, збільшує її. Це є загрозою безпеці НАТО, оскільки інформаційні та комунікаційні технології є ключовими у сучасному світі. Якщо Китай має можливість впливати на них, отримувати інформацію та займатися шпигунством, це є великою небезпекою для Альянсу, підсумував Хара.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Байден відверто говорить про те, що зараз Україні не місце в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 липня 2024, 13:06

Ключове тут США. Цим все сказано. Лишається 4 місяці до приходу Трампа. Тримайтесь терпіли вже не довго!


Новини