Головна Новини Світ НАТО Названо країни, які в НАТО зайняли максимально обережну позиції щодо членства України
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо країни, які в НАТО зайняли максимально обережну позиції щодо членства України

США і Німеччина займають максимально обережну позицію, заявив політтехнолог Борис Тизенгаузен в коментарі 24 каналу

11 липня 2024, 15:14
Поділіться публікацією:

НАТО дало зрозуміти російському диктатору Володимиру Путіну про існування чітких правил Альянсу, заявив політтехнолог Борис Тизенгаузен. Він також зазначив, що для України є як хороші, так і погані новини.

Названо країни, які в НАТО зайняли максимально обережну позиції щодо членства України

Байден і Шольц

Зокрема, Тизенгаузен підкреслив, що в декларації саміту НАТО було визначено роль Китаю, зазначивши, що ця країна постачає товари подвійного призначення до Росії. Для російського диктатора, який виступає проти розширення НАТО, також були неприємні новини, каже експерт. Він вказав на те, що в декларації зазначено, що Альянс має намір розширятись на Балканах та в Причорноморському регіоні.

Тобто, каже експерт, Путіну показали, що він може мати свої бажання, проте НАТО має свої плани.

Щодо України, то за словами Тизенгаузена, вона все ж сподівалася на чіткіші формулювання, проте цьому завадили США та Німеччина, які зайняли максимально обережну позицію, незважаючи на очікування максимальної підтримки.

Однак, говорить експерт, Україна отримає 40 мільярдів доларів на зброю та військову допомогу. Крім того, за словами Тизенгаузена, позитивною новиною є те, що українські бригади будуть тренувати в Польщі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, попри те, що всі говорять про те, що Україна неодмінно стане членом Альянсу, в підсумковому комюніке членів НАТО є пункт, який може свідчити про зворотне. Зокрема, в ньому вказано, що рішення про членство України в Альянсі повинно бути прийнято одноголосно. На думку експерті, цього ніколи не буде.

Окрім того, у ВР також розчаровані формулюваннями із приводу членства України в НАТО, в яких немає жодної конкретики. Також Україна не отримала дорожню карту руху до цього членства.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини